dijous, 22 d’octubre del 2015

La premsa espanyola segueix parlant de CDC i ‘oblida’ per complet la confessió de Correa

Dijous, 22 d'octubre de 2015 12:50 h

L’exclusiva del digital diario.es passa desapercebuda als diaris estatals


La versió digital dels diaris espanyols encara van plens amb l’escorcoll a la seu de CDC i les detencions d’ahir. Tota mena de detalls, falsos o certs, d’una operació que se suposa que està en secret de sumari han transcendit, cosa que allargarà el soroll mediàtic ens quants dies més. Ara bé, les grans capçaleres estatals estan ‘oblidant’ de parlar d’un ‘detall’: la confessió de Francisco Correa que publica avui en exclusiva el digital eldiario.es. 





Correa, intermediari

El cap de la trama Gürtel ha explicat tota mena de detalls sobre l’operatiu pel cobrament de comissions entre empresaris i el Partit Popular, representat per Luis Bárcenas. Correa era qui s’encarregava de cobrar en metàl·lic les sumes i qui les feia arribar al tresorer del PP, és a dir que feia d’intermediari. Una informació que, d’entrada, té un grau de credibilitat molt més alta que tot el que s’està publicant sobre CDC, perquè és una confessió directa.

Ni El País, ni La Razón, ni l'ABC, ni El Mundo


Ara bé, El País ha decidit directament no parlar-ne però manté en un lloc destacat que “la fiscalia demanarà presó pels càrrecs de CDC detinguts pel 3%”.

La Razón també ‘oblida’ Correa, mentre que parla d’una presumpta agenda del tresorer convergent, i l’ABC opta per un ‘oblit’ similar. Només és El Mundo qui en parla, però en lloc de recollir la notícia, només diu que el ministre de Justícia espanyol veu poc fonamentada la confessió. 

El nou digital de Pedro J Ramírez, El Español, és l’únic que fa una cobertura més completa del nou episodi del cas Gürtel això sí, més avall que els fets d’ahir a la seu de CDC. És el ‘criteri’ periodístic de jerarquització de notícies. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/443524/la-premsa-espanyola-segueix-parlant-de-cdc-i-oblida-per-complet-la-confessio-de-correa