divendres, 4 de setembre del 2015

Marc Gès, Sense DUI no hi ha independència

| Actualitzat el 04/09/2015 a les 00:00h
 

«SI ha estat un grup polític que ha fet avançar el procés d'independència de Catalunya».




Marc Gès
L'any 2010 es va fundar Solidaritat Catalana per la Independència (SI), després de la sentència del TC contra l'Estatut, fent un manifest adreçat a forces polítiques (CiU, ERC…) i a la societat civil, amb la finalitat de formar una coalició per presentar-se junts a les eleccions al Parlament de Catalunya i aconseguir 68 diputats per declarar la Independència. El resultat ja el sabem. CiU i ERC van dir que no, i SI es va constituir i presentar a les eleccions del 2010 al Parlament de Catalunya. SI va obtenir 4 diputats en la curta legislatura 2010-2012.

Avui, any 2015, i davant les eleccions convocades pel proper 27 de setembre, s'ha constituït una coalició molt semblant amb un propòsit també semblant, anomenada Junts pel SI. A aquesta candidatura hi dónen suport entre d'altres CDC i ERC, i la societat civil partidària de la llibertat de catalunya representada entre d'altres per L'ANC i Òmnium. El món municipal representat per l'AMI també recolza la candidatura. També hi donem suport SI (Solidaritat Catalana per la Independència), sense participar a les llistes, i fruit d'un referéndum intern, als adherids i simpatitzants, que vam decidir donar un suport molt majoritari a Junts pel SI.


SI ha estat un grup polític que ha fet avançar el procés d'independència de Catalunya en uns moments, en els que CIU defensava el pacte fiscal i ERC el concert econòmic. Recordem "Espanya ens roba", i també, l'única i primera llei per declarar la independència que s'ha presentat al Parlament de Catalunya. Llei que només va tenir el suport d'ERC i l'abstenció de CIU i IC.

Per Catalunya i per als seus ciutadans, és bàsic que les forces polítiques que defensen la independència, Junts pel Si i la CUP, obtinguin com a mínim 68 diputats al nostre Parlament. Si és així, podrem fer camí cap a la independència. Si no és així, farem camí cap a l'extermini.

Quan un estat com l'espanyol, no vol dialogar, ni reconèixer la voluntat popular expressada democràticament a les urnes, i posa tots els entrebancs possibles, legals o no, perquè no es pugui concretar la voluntat ciutadana, només queda fer la DUI (Declaració Unilateral d'Independència) des del Parlament de Catalunya. Aquesta DUI ha d'anar acompanyada del control del territori, a on els ajuntaments hi tenen un paper fonamental, i de la mobilització popular activa de suport a la independència.

Els gestors de l'estat espanyol, amb el suport de tots els grups polítics d'esquerres, de centre i de dretes, franquistes tots, no deixaran concretar res de programes ben intencionats.

Cal treballar de valent per obtenir un excel·lent resultat a les urnes. I haurem de defensar la nostra llibertat de forma pacífica a on sigui. Però cal ser clars: Qui guanya, guanya, i qui perd, perd.

No hi ha cap argument vàlid per negar la llibertat de Catalunya. Només des de la catalanofòbia se'ns negarà aquest dret. La nostra resposta serà democràtica però hem de tenir molt clar, que sense DUI no hi haurà independència.

Visca Catalunya Lliure!


Enllaç noticia :



2 comentaris :

Joserp Maria ha dit...

Fer una DUI significa trencar amb l`estat, per desactivar-lo i delegar als tribunals de dret europeus que facin de jutges parcials. Llavors si que serà irreversible qualsevol intent de tornar enrere. Mai cap DUI ha deixat de convertir-se en estat sobirà, amb mès o menys tardança, però sempre ès un pas endevant definitiu per assolir la independència del estat, que en tots els casos ens profana moralment i ens expolia economicament. ÈS LA FORMA MÈS RÀPIDA DE FUGIR DEL MAL.

Joserp Maria ha dit...

Correcciò : On diu parcials, vull dir òbviament IMPARCIALS.