divendres, 4 de setembre del 2015

Drets.cat porta Felipe González a la Fiscalia

04/09/2015

PROCÉS

L'associació d'advocats interposa una denúncia contra l'expresident espanyol per relacionar el procés amb el nazisme.


Redacció



F.González durant la seva intervenció


L'associació Drets.cat ha portat Felipe González a la Fiscalia. L'entitat d'advocats ha interposat una denúncia contra l'expresident espanyol per la carta que va publicar contra el procés català, on va comparar el moviment sobiranista amb l'Alemanya nazi dels anys 30 i el feixisme italià.

Segons Drets.cat, les paraules de González "poden ser constitutives de delicte perquè incorren en la banalització del nazisme i el feixisme, i a més vulneren de forma flagrant la integritat moral i el dret a l’honor dels catalans compromesos amb el dret a decidir".


L'associació espera "poc" del recorregut judicial que pugui tenir atesa la nul·la voluntat de perseguir penalment aquest tipus de conductes en el context jurídic de l’Estat espanyol.

Tot i això, "hem decidit tirar-la endavant convençuts que la societat catalana demana i mereix una reacció de dignitat davant de les ofenses que, en massa ocasions, provenen de personatges públics que gaudeixen d’una important capacitat d’influència i projecció mediàtica".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/09/drets.cat_porta_felipe_gonzalez_a_la_fiscalia_112248.php