dimarts, 4 d’agost del 2015

The New York Times: "El president català convoca eleccions per trencar amb Espanya"

04/08/2015

PLEBISCITÀRIES

El diari nord-americà explica que Mas "vol utilitzar les eleccions com un referèndum sobre la independència".


Nerea Rodríguez



Imatge de la manifestació de la Diada, al seu pas per la Via Laietana


El prestigiós diari nord-americà ‘The New York Times’ és un dels molts mitjans internacionals que avui s’ha fet ressò de la convocatòria d’eleccions plebiscitàries signada ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas.

El diari titula la informació assegurant que “el president català convoca eleccions per trencar amb Espanya”, i en el text assegura que Mas “vol utilitzar les eleccions com un referèndum sobre la independència d'Espanya”.

L’article explica que Mas va signar el decret de convocatòria argumentant que “la decisió d'Espanya de no permetre l’any passat que la regió celebri un referèndum d'independència, no ha deixat més remei que cridar a les urnes i que s’utilitzen com una eina per conèixer l'opinió pública”.


El diari nord-americà assenyala també que CDC i ERC, es presentaran a les eleccions conjuntament “i diuen que deixaran unilateralment Espanya si obtenen majoria”.

Alhora, recorda que “Espanya ha descartat qualsevol possibilitat de secessió”, i que “recents enquestes d'opinió mostren que una escassa majoria dels votants catalans s'oposen a la independència”.

Finalment, destaca que “Catalunya, amb capital a Barcelona, representa al voltant d'una cinquena part del producte intern brut d'Espanya”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/the_new_york_times_el_president_catala_convoca_eleccions_per_trencar_amb_espanya_111376.php