dimecres, 12 d’agost del 2015

Albiol demanarà un millor finançament per Catalunya: pas previ a l’independentisme?

Dimecres, 12 d'agost de 2015 12:40 h

Amb la proposta, l'exalcalde de Badalona desplaça Alícia Sánchez-Camacho i el seu discurs


El nou cap de llista del PP, Xavier García Albiol, ha anunciat que demanarà una millora  en el sistema de finançament català per part de l’Estat. Diu que s’ha de trobar un model que permeti els màxims recursos pel Principat amb la fórmula que sigui: “Jo el que vull és tenir recursos econòmics per a poder fer coses a Catalunya”. Una reivindicació que va ser força popular a finals de la dècada passada per part de les persones, entitats i partits que ara defensen sense embuts la independència.



© Europa Press


Llavor de l'independentisme d'Albiol? 

La reclamació, doncs, pot ser el primer símptoma d’un independentisme naixent en l’exalcalde de Badalona. Aconseguir millores en els recursos econòmics amb el nou Estatut, i la negociació d’un nou model de finançament més just amb el govern Zapatero l’any 2009 van ser les obsessions de molts ciutadans, polítics, entitats, i partits que, just després, s’han fet independentistes fruit de la frustració de les negatives espanyoles.

Hipocresia en estat superlatiu


L’altra possibilitat que explicaria la proposta d’Albiol és un acte d’hipocresia en estat superlatiu, tenint en compte que el govern del seu partit no ha pagat allò previst a la disposició addicional tercera de l’Estatut pendent des del 2009. A més, el ministre Montoro ja porta dos anys de retard en l’elaboració d’un nou model de finançament pel país, en compliment també de l’Estatut.

Sánchez Camacho, escombrada

Amb tot, García Albiol ha dit que no necessàriament ha de ser un model singular per Catalunya, cosa que suposa un revés i un afany d’anar escombrant Alícia Sánchez Camacho. L’encara presidenta del PPC va aprovar el model singular en l’últim congrés de la formació el 2011 i ho ha defensat davant de Rajoy, tot i que amb nuls resultats.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/424742/albiol-demanara-un-millor-financament-per-catalunya-pas-previ-a-lindependentisme