divendres, 17 de juliol del 2015

Santamaría: "No hi ha més sobirà que el poble espanyol; és l'únic que pot decidir per tots"

17/07/2015

La vicepresidenta espanyola menysprea la llista unitària independentista: "Mig pensionistes", els diu.


Redacció





La vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría, ha assegurat avui en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que "no hi ha més sobirà que el poble espanyol, que és l'únic que pot decidir per tots". Santamaría ha fet les declaracions advertint la llista independentista unitària.

Santamaría ha intentat menysprear la candidatura dient que és de "polítics, no polítics i mig pensionistes".
Segons la vicepresidenta, el president espanyol, Mariano Rajoy, ja ha estat "clar i taxatiu" sobre qualsevol actuació "en contra de les lleis".  

"Si veiem que qualsevol mesura adoptada per la Generalitat és contrària a la Constitució, s'examinarà i s'impugnarà com hem fet sempre, que no hi hagi dubte", ha afegit. Santamaría ha recordat que el Tribunal Constitucional, que controlen els representants del PP i del PSOE, els ha donat la raó en "totes les actuacions recorregudes", com la declaració de sobirania, la llei de consultes i la consulta del 9-N.
"Ningú està per sobre de la constitució i les lleis, en aquesta democràcia el titular de la sobirania és el conjunt del poble espanyol", ha insistit. 
Sobre l'entrevista que ha mantingut el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el rei d'Espanya, Felip VI, la vicepresidenta ha assegurat que és una visita que "recorda com són les coses en realitat".

"Hi ha un cap de l'Estat que rep un president d'una comunitat autònoma, que ho és perquè ho disposa la Constitució", ha indicat. I ha afegit que Mas seguirà sent el cap de l'executiu d'una "autonomia" si surt reelegit el 27 de setembre.


Enllaaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/santamaria_no_hi_ha_mes_sobira_que_el_poble_espanyol_es_l_unic_que_pot_decidir_per_tots_110859.php