dilluns, 9 de març del 2015

El País fa Catalunya independent

Dilluns, 9 de març de 2015 11:00 h

El nou sondeig de Metroscopia, publicat avui per El País, presenta un Congrés espanyol on s’ignoren les forces que no són d’àmbit estatal


Fa mesos que el diari El País presenta una sèrie d’estudis sobre estimació del vot on Catalunya no veu representada. El rotatiu presenta l’evolució només dels partits d’àmbit estatal on aquest mes guanyaria Podemos, seguida de PSOE, PP, C’s, IU i UPyD. Cal anar a cercar a la lletra petita la categoria “Otros + blanco” que suma més que IU i UPyD junts, per a tenir una idea molt difusa de quina representació podrien tenir, sense desglossar, la resta de formacions d’àmbit no estatal.



Estimació de resultat sobre el vot vàlid
© El País

 El País presenta avui el que podria ser l’enquesta d’estimació de vot d’un Estat espanyol ja sense Catalunya. En aquesta només hi són comptats els següents partits d’àmbit estatal: Podemos (22,5%), PSOE (20,2%), PP (18,6%), Ciudadanos (18,4%), IU/ICV (5,6%) i UPyD (3,6%). Els partits catalans com ara CiU o ERC, com també d’altres com PNV, Amaiur o el BNG, estan aglutinats en la categoria “Otros + Blanco”, sense desglossar ni més especificacions.




Històric sobre l'estimació de resultat sobre el vot vàlid
© El País

L’enquesta, que fa mesos que es publica de forma mensual, fa un anàlisi i un seguiment exhaustiu d’aquests partits d’àmbit estatal i dels seus líders. D’entre tot, el qui surt guanyant és Albert Rivera, el més ben valorat tot i que també és el menys conegut. Segons El País, l’opció preferida és que governi la llista més votada amb el suport puntual d’altres partits, i la primera opció de coalició concreta preferida seria la de PSOE + Ciudadanos.

El subconscient ha traït El País? Fa mesos que el diari descompta Catalunya dels seus estudis electorals. Espanya comença a assumir, sense adonar-se’n, que la independència del Principat és gairebé inevitable, i nosaltres seguim amb l’interès del país veí com els espanyols intenten donar un gir a l’alternança dels partits polítics tradicionals. Una situació que es podria fer realitat a partir del 27 de setembre.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/390343/el-pais-fa-catalunya-independent