dilluns, 9 de març del 2015

En una Catalunya independent no caldran peatges

Dilluns, 9 de març de 2015 05:00 h

"Si un país és prou ric per fer-ho tot gratuït, ho farà tot de franc. Jo també ho faria", ha reflexionat Salvador Alemany, i lògicament, amb la independència Catalunya serà més rica.



El president d'Abertis, Salvador Alemany


Barcelona (ACN).- El president d'Abertis, Salvador Alemany, ha assenyalat que la multinacional aspira a continuar amb la gestió de l'AP-7, que s'acaba el 2021, però ha refusat entrar en el debat sobre la gratuïtat dels peatges. "Ens interessaria continuar però no ens col·locarem al mig del debat peatge sí, peatge no. 

Això és un tema entre administradors i administrats", ha reconegut Alemany en declaracions al 3/24. "L'Estat ha de decidir si vol destinar els diners disponibles a sostenir les carreteres o si els vol destinar a pensions o a dependència o a sanitat o altres necessitats. Si un país és prou ric per fer-ho tot i tot gratuït, doncs ho farà tot de franc. Jo també ho faria", ha continuat el president d'Abertis.

El model d’autopistes de peatge en una Catalunya independent no té cap sentit


Alemany acaba de publicar el seu primer llibre 'Intel·ligència empresarial, com aprofitar els nostres metres d'avantatge", on explica el seu model de negoci, ara centrat en les infraestructures viàries (carreteres i autopistes) i en les de telecomunicació.

Precisament, aquesta setmana Abertis ha comprat més de 7.300 torres de telefonia a Itàlia a la multinacional Wind. "És un model que aspirem a anar estenent a tots els països on estiguin en situació de compartir els seus operadors de telefonia", ha assegurat Alemany, que també ha afirmat que l'estratègia de la companyia en infraestructures viàries es focalitza ara cap als Estats Units ja que a Espanya "no hi ha gaires oportunitats en l'àmbit de les autopistes, no estan sortint nous concursos".


Enllaç noticia :