dilluns, 9 de març del 2015

"No puede hablar en catalán. ¡Aquí se habla español y punto!"

09/03/2015

LLENGUA

Plataforma per la Llengua denuncia el cas d'una advocada vexada en el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE).


Bernat Vilaró



CIE Zona Franca


La Plataforma per la Llengua ha denunciat un cas d'agressió greu pel fet de parlar català. Es tracta del cas d'una advocada que va ser retinguda i vexada pels agents del Cos de la Policia Nacional d'un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) perquè s'hi va adreçar en català, segons la Plataforma. Els fets van tenir lloc quan l'advocada va comunicar al personal del CIE que havia de marxar forçosament -per la urgència d'un altre cas-, i va acordar ajornar la visita per a l'endemà.

Tot i que la conversa s'havia produït parlant en català -l'advocada- i en castellà -el personal del centre-, i sense que aparentment hi hagués cap problema de comprensió, just mentre ella marxava un agent del cos de la Policia Nacional espanyola la va abordar per l'esquena tot cridant i dient: "Aquí se habla en castellano. Aquí tiene usted que hablar en castellano y no en catalán. ¡Estamos en unas dependencias españolas y aquí se habla español y punto!".


L'advocada, que en aquells instants estava sola i no parlava amb ningú, li va expressar aquesta circumstància, i li va comentar que no estava pas parlant amb ell, tot i demanant-li que es calmés. Però l'agent va ignorar aquesta petició i va continuar repetint-li les mateixes paraules en to amenaçador i vexant, segons la Plataforma.

En aquells moments van venir uns altres agents en actitud defensiva del primer agent, i a la vista de tot plegat, i intentant apaivagar la situació, l'advocada els va insistir que havia de marxar. Acte seguit va aparèixer un superior, que s'havia adonat de l'incident i l'advocada va poder marxar finalment.

L'endemà, l'advocada va acudir al CIE per assistir el client i el cap de seguretat del CIE se li va disculpar per l'incident reconeixent-li que hi havia agents que no eren conscients de la gravetat d'aquestes accions. Tot i això, la víctima va demanar el full per interposar una queixa per l'incident i va posar-se en contacte amb la Plataforma per la Llengua, que li ha donat assessorament i està fent seguiment del cas.

L'eurodiputat Ramon Tremosa ha anunciat que portarà el cas a la Comissió Europea.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/_no_puede_hablar_en_catalan._aqui_se_habla_espanol_y_punto_106994.php

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Escolti, tu, que no he entendiu res de lo que dixu el "Policia Nacional"... ;)

Anònim ha dit...

Ya me daría por satisfecho si los responsables del intento de imponer la lengua española-catalana sobre la lengua española-castellana tuviesen la misma actitud del mando policial que reconocía la gravedad de la actitud poco democrática de alguno de sus subordinados intentando imponer una de las lenguas cooficiales de la comunidad autónoma catalana a todos los habitantes de la misma.