dimarts, 17 de febrer del 2015

PP i PSOE eviten il·legalitzar els partits feixistes

17/02/2015

CONGRÉS DE DIPUTATS

Els populars voten en contra i els socialistes s'abstenen en una proposta de CiU per excloure'ls del registre


Xavier Lladó






PP i PSOE han evitat il·legalitzar els partits feixistes. Els populars han votat en contra i els socialistes s'han abstingut en una proposta de CiU per excloure'ls del registre en una votació que s'ha fet aquest dimarts al Congrés de Diputats. Es tractava d'una proposició no de llei impulsada per Convergència i Unió per a l'exclusió del registre de partits d'aquelles formacions que facin apologia del feixisme i del totalitarisme.

Els populars han expressat la seva "enèrgica repulsa" a tots els nacionalismes extrems, al feixisme i al totalitarisme però han argumentat que la iniciativa "no preserva l'esperit garantista de la Constitució". Els socialistes han posat com a excusa que la proposta de la federació deixa en mans del govern de torn la revisió i la decisió d'excloure aquestes formacions, a la qual cosa s'oposen.


El diputat de CiU a la cambra baixa Feliu Guillaumes, que ha defensat la iniciativa al Congrés, ha afirmat que és "incomprensible" la tolerància actual respecte de determinats grups d'ideologia totalitària feixista. "Estem molt estranyats amb aquest tipus de tolerància", ha subratllat Guillaumes, per afegir que "la cosa va arribar a l'extrem quan vam llegir la legalització a l'Estat espanyol del grup obertament nazi Alba Daurada". "En aquest cas, el terme 'nazi' no és cap eufemisme, perquè han cridat en diverses ocasions 'Heil Hitler'", ha assenyalat.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/pp_i_psoe_eviten_il_legalitzar_els_partits_feixistes_106477.php