dimarts, 10 de febrer del 2015

Pastor, abocada a les autopistes en fallida de Madrid

10/02/2015

El Ministeri de Foment proposa integrar les vies en una empresa 100% pública


Nerea Rodríguez


La ministra de Foment i ultradretana del PP, Ana Pastor


La ministra de Foment, Ana Pastor, s’està abocant a les autopistes en fallida de Madrid. La ministra espanyola ha manifestat que "no està només" en la seva mà solucionar el problema de les vuit autopistes de peatge que actualment estan en risc de fallida, però assegura que segueix treballant per solucionar la situació d'aquestes infraestructures.

"El Govern va posar una proposta sobre la taula i se segueix treballant amb una sola finalitat, que passa per que la solució mai suposi un rescat, ni suposi un euro per als espanyols", va indicar Pastor durant la seva intervenció en els esmorzars informatius d’Europa Press. Pastor va manifestar el seu desig que la situació de les autopistes pogués quedar resolta aquest any, si bé va reconèixer que no depèn només del Ministeri de Foment. "Tant de bo, però no està només a la meva mà", va indicar sobre aquest tema.


El Ministeri de Foment ha proposat integrar les vies en fallida en una empresa 100% pública, després de realitzar una quitació del 50% al deute de 3.400 milions d'euros que actualment suporten i convertir la resta del passiu en un bo a 30 anys. En l'actualitat, aquest pla està pendent que el Govern espanyol aconsegueixi un acord amb els bancs creditors internacionals de les autopistes i, en general, amb tota la banca respecte al tipus d'interès que reportarà el bo.

Les vies que estan en problemes són les quatre radials de Madrid, la que uneix la capital espanyola amb l'aeroport de Barajas, l'Ocaña-La Roda, la Madrid-Toledo i la Cartagena-Vera.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/pastor_abocada_a_les_autopistes_en_fallida_de_madrid_106304.php