dimarts, 10 de febrer del 2015

Mas admet que nota en la seva "pròpia pell" que és el més perjudicat institucionalment pel cas Pujol

Dilluns, 9 de febrer de 2015 18:40 h

ERC exigeix que es revelin tots els "secrets inconfessables" per deixar enrere la vella política


Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès sentir-se la persona més perjudicada pel cas Pujol des del punt de vista institucional. En resposta a les preguntes del diputat d'ERC Oriol Amorós, Mas ha reiterat que la confessió de l'expresident de la Generalitat és un tema personal i familiar, però ha reconegut que les conseqüències transcendeixen a l'esfera pública. "És evident que les conseqüències hi són. Les noto en la meva pròpia pell", ha destacat. Amorós li ha demanat explicacions sobre la seva experiència als governs Pujol i ha exigit que es revelin tots els "secrets inconfessables" per deixar enrere la vella forma de fer política en la què el pacte polític significava "impunitat". 




 El president de la Generalitat ha diferenciat entre les "causes" i les "conseqüències" del cas Pujol. Les primeres, "estrictament personals i familiars" i, en canvi, les segones amb una afectació "a CDC, CiU, la Generalitat" i a ell mateix: "probablement el més perjudicat des d'un punt de vista institucional sóc jo".

Amorós ha centrat les seves preguntes en l'experiència de Mas als governs de Jordi Pujol i en els negocis d'alguns dels seus fills, com Oriol Pujol en el cas ITV. En resposta al diputat d'ERC, Mas ha negat tenir cap coneixement d'irregularitats en la contractació pública i, de fet, ha recordat que després de nombroses inspeccions i auditories "no s'ha trobat res". En aquest mateix sentit s'ha referit al presumpte finançament irregular de Convergència: "si no s'han trobat proves de res és que potser no hi havia res". "Cal que esperem a conèixer la sentència del cas Palau perquè facin el mea culpa?, li havia preguntat abans Amorós.


En el cas de les ITV, Mas ha insistit en què es va reunir amb diverses persones a instàncies d'Oriol Pujol, que aleshores era el president del grup parlamentari de CiU. El president del Govern ha explicat que ho fa de manera regular a instàncies de molta gent per ajudar empreses i protegir llocs de treball.

Per últim, Amorós li ha demanat si no li sembla sospitós que sis fills de la família Pujol-Ferrusola hagin tingut negocis relacionats de manera directa o indirecta amb l'administració de la Generalitat. "Es pot demostrar amb proves concretes que el fet que hi hagi un familiar en una empresa tingui un benefici clar en la concessió administrativa?", ha preguntat Mas, que ha insistit en el correcte funcionament dels concursos públics. A més, Mas ha recordat que en un país "petit" com Catalunya, és molt difícil que una família no treballi directament o indirecta amb l'administració.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/386653/mas-admet-que-nota-en-la-seva-propia-pell-que-es-el-mes-perjudicat-institucionalment-pel-c