dimarts, 10 de febrer del 2015

Homs afirma que el president va donar “totes les explicacions”

10/02/15 15:33 - Barcelona -

El portaveu del govern constata que a alguns líders polítics no els interessa ni les explicacions de Mas ni les accions en transparència del govern

Recorda que “qui acusa ha de provar” i “ahir, de proves de les acusacions, ni una”






El govern es mostra convençut que el del president de la Generalitat, Artur Mas, va donar “totes les explicacions” que calia davant la comissió d'investigació del frau fiscal del Parlament, però creu que a alguns dirigents polítics no els interessen aquestes explicacions ni les accions del govern per la transparència.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que l'“important” és que en la compareixença del president “les explicacions van ser totes elles absolutament donades”.
En resposta a les preguntes dels periodistes durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha afirmat que Mas va posar de manifest que l'executiu ha pres més mesures que mai sobre la transparència i que està totalment al marge de les qüestions que es tracten en la comissió.


Ha constatat, però, que “escoltant algunes consideracions de d'alguns dirigents polítics” es va constatar que no els interessaven les explicacions i que “el debat sobre les accions de transparència del govern va quedar en un segon pla d'una manera molt clara”.

En relació a la insatisfacció de la resta de partits sobre les respostes de Mas, ha admès que “esperar l'aplaudiment de l'oposició era una quimera”, però ha lamentat que els mateixos que, segons ell, han acusat el president sense tenir proves siguin els que consideren insuficients les seves explicacions.

“Si el que acusa no aporta proves i no té ganes de sentir res, a partir d'aquí és una constatació que es tracta d'una equació impossible”, ha observat.

En qualsevol cas, ha recordat que un dels principis del dret és que “qui acusa ha de provar” i “ahir, de proves de les acusacions, ni una”.

Homs també ha defensat el format de la compareixença, que va ser especialment discutit per PP i Ciutadans. En aquest sentit, ha assenyalat que es van repetir les mateixes preguntes per part dels diferents partits i, per tant, “un format pregunta-resposta no hauria tingut massa sentit”.

“Compromís” de Mas de convocar les eleccions el 27-S


El portaveu del govern, Francesc Homs, ha refermat aquest dimarts el “compromís” de l'executiu català i del president de la Generalitat, Artur Mas, de convocar eleccions al Parlament per al 27 de setembre. “És clar que és ferm”, ha sentenciat.

“Com estem en aquella fase que es poden dir les coses sense haver-les d'acreditar i no es pot demostrar que seran el 27-S perquè encara no es poden convocar, es veu que hi ha aquest run-run, però seria absurd no fer-ho quan s'ha anunciat de manera tan clara i solemne”, ha insistit.

A més, ha considerat que dir el contrari és “especular i crea un ambient i es retroalimenta per part de no sé qui”.
Darrera actualització ( Dimarts, 10 de febrer del 2015 15:59 )