divendres, 6 de febrer del 2015

El Cercle Català de Negocis deixa en evidència Margallo

06/02/2015

INDEPENDÈNCIA

Albert Pont desmunta les afirmacions del ministre en les quals considerava impossible el reconeixement internacional de Catalunya


Bernat Vilaró


El ministre d'Afer...., José Manuel García-Margallo


El Centre Català de Negocis (CCN) ha respost les declaracions dels últims dies del ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que aquesta setmana ha afirmat que "el reconeixement internacional de Catalunya és inimaginable", ha engegat la maquinària contra les ambaixades catalanes, i fa unes setmanes assegurava que, "per a Catalunya, és un bon negoci ser a Espanya i a la UE".

Ara el president del CCN, Albert Pont, ha respost al ministre: "No ha donat explicacions pel fet que Espanya no està afrontant el procés català amb la mateixa maduresa i consciència democràtica amb la que Anglaterra i Canadà han afrontat processos de secessió semblants".

Reconeixement de l'Estat català


"En lloc d’això -continua Pont-, Margallo ha abusat novament del discurs de la por, malgrat que de por ja no en fa a ningú". A partir d'aquí, el president del CCN deixa en evidència Margallo, i tira per terra els arguments del ministre espanyol: "Les seves apreciacions sobre el reconeixement d’Estats són incorrectes". "El reconeixement d’Estats no és un acte constitutiu". "Actualment, es considera que el reconeixement d’Estats és un acte polític en el que es reconeix una realitat preexistent", explica Pont.

Expulsió de la UE

D'altra banda, Pont afegeix que la legislació europea fa una referència a la integritat dels Estats, "però en cap cas justifica l’expulsió automàtica del territori secessionat d’un Estat membre. La interpretació que fa el Sr. Margallo és prevaricadora perquè aquest supòsit no existeix ni implícita ni explícitament en el Tractat de la UE".

"L’aplicació dels tractats de la UE i de tota la seva legislació a Catalunya estarà garantida per aplicació unilateral, ja que Catalunya compleix tots els requisits necessaris perquè actualment ja es un territori de la UE".

Encàrrec final

Per acabar, Pont convida a Margallo "a explicar als ciutadans espanyols les implicacions de la independència de Catalunya per a la personalitat jurídica de l’Estat espanyol i per l’assumpció del seu deute, ja que, al meu entendre, l’aplicació del principi de continuïtat dels Estats al que Espanya s’acull per mantenir la seva permanència als organismes internacionals, també s’hauria d’aplicar en l’àmbit de l’assumpció del deute públic espanyol. I això és una pasta gansa".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/el_cercle_catala_de_negocis_deixa_en_evidencia_el_ministre_margallo_106228.php