divendres, 14 de novembre del 2014

Indignació per la indemnització a Florentino Pérez pel Castor

Divendres  14.11.2014  13:41

La Plataforma del Sénia denunciarà a Europa infraccions de la llei de competència

 

 






El govern espanyol ha indemnitzat Escal UGS, en mans d'ACS (l'empresa de Florentino Pérez), propietària del magatzem Castor, amb 1.350 milions d'euros pel fiasco del projecte. La xifra ha causat la indignació de diversos actors: la Generalitat, el síndic de greuges, associacions del territori i de consumidors i usuaris. El criteri de valoració de la indemnització serà un dels arguments centrals de la denúncia en contra del decret aprovat pel govern espanyol del govern. Aquest mateix argument servirà per al recurs que prepara també davant e l Tribunal Constitucional.

Des del govern, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, considera fora de lloc que la promotora hagi de rebre el 100% de la inversió per un projecte que 'acumula negligències en la seva tramitació i es basa en un contracte lesiu per als interessos generals'. Amb aquest plantejament, el govern ja s'ha adreçat a la Comissió Europea perquè analitzi el finançament atorgat pel Banc Europeu d'Inversions (BEI).

La Plataforma del Sénia denunciarà a Europa infraccions de la llei de competència


La plataforma ciutadana ha criticat la velocitat del govern espanyol a l'hora d'aprovar la indemnització a la concessionària, sense haver-li exigit responsabilitats prèvies.

Reverter ha insistit que, a més, s'ha produït una infracció de la normativa ambiental per l'adjudicació de finançament públic comunitari al projecte "sense haver tingut en compte tots els riscos". La denúncia de la Plataforma també es farà arribar al Defensor del Poble Europeu i se sumarà a la que ja es va presentar al Banc Europeu d'Inversions, que va aportar finançament al projecte.

La Plataforma es desplaçarà el 2 de desembre a Brussel·les, juntament amb altres entitats ecologistes i de la mà d'eurodiputats, amb la voluntat d'aconseguir un pronunciament "seriós" per part de la Comissió Europea sobre aquest cas.

Indignació a Alcanar

L'alcalde de l'Ajuntament d'Alcanar (Montsià), Alfons Montserrat, ha considerat 'desafortunat i inadmissible' que s'hagi pagat la indemnització de 1.350 milions d'euros a Escal UGS per la renúncia al projecte Castor, i ha criticat també la 'celeritat' amb què s'ha dut a terme el procés. '35 dies no és el període mig de pagament que té l'administració central', ha manifestat, i 'no entenem a quin objectiu o quin interès respon', ha dit. Montserrat ha qualificat també d''inadmissible' que s'hagi pagat aquesta compensació a un projecte que ha ocasionat més d'un miler de terratrèmols. Per tot plegat, el consistori s'assessorarà i buscarà recursos 'per evitar que això es materialitzi o que no quedi així'.

El ministre José Manuel Soria i Soraya Sáenz de Santamaria han defensat la gestió del govern espanyol en la crisi del projecte Castor. Soria, a més ha assegurat que el govern espanyol no ha fet el pagament i n'ha negat la celeritat.

Informació relacionada:
Castor, l’estafa


http://www.vilaweb.cat/noticia/4219766/20141114/indignacio-indemnitzacio-florentino-perez-castor.html