dijous, 20 de novembre del 2014

Homs: "És una querella contra la manera de fer d’un poble sencer"

20/11/2014

QUERELLA

El portaveu del govern deixa clar que "tot i les denúncies, no ens aturarem"


Nerea Rodríguez



El conseller Francesc Homs a Catalunya Ràdio



El portaveu del govern, Francesc Homs, ha parlat avui de la querella que el Fiscal General de l’Estat ha decidit presentar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per haver posat les urnes el 9-N. En aquest sentit, ha criticat que aquesta “és una querella contra la manera de fer d’un poble sencer” i precisament per aquest motiu “és un error tan majúscul”.

Durant una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, el també conseller de la presidència ha explicat que la defensa jurídica “ja està a punt”, i ha reiterat que “hem actuat dins de la legalitat, i ho afrontarem des d’una absoluta serenitat”. Alhora, ha deixat molt clar que “si algú pensava que el poble català es pot aturar a base de presentar querelles, és evident que això no passarà”.


Homs també ha revelat que moltes de les entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir van expressar ahir al govern la seva solidaritat per la querella contra el president, Ortega i Rigau. A més, ha criticat que el govern espanyol “ha pressionat a la Fiscalia perquè no ha tingut el coratge per fer el que havia de fer, que era anar al Tribunal Constitucional, però no ho van fer perquè sabien que ho tenien perdut”.

El portaveu del govern ha lamentat que l’Executiu de Rajoy “utilitza males arts” i ha constatat “molta mesquinesa”. Finalment, ha conclòs: “Aquí nosaltres seguirem fer la nostra. El que els ha ofès més és que aquí la gent va anar a votar el 9-N, i a mi ningú em va parlar d’en Rajoy”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/homs_Es_una_querella_contra_la_manera_de_fer_d_un_poble_sencer_104674.php