dimecres, 1 d’octubre del 2014

El PP es retrata a l’Eurocambra

Dimecres, 1 d'octubre de 2014 15:55 h

González Pons justifica la negativa de Rajoy a la consulta de Catalunya en una carta a tots els eurodiputats apel•lant a “la indissoluble unitat d’Espanya”.










El PP internacionalitza el seu dèficit democràtic. El Vicepresident del Grup Popular Europeu, Esteban González Pons, ha enviat una carta a tots els diputats del Parlament Europeu per explicar-los que el "desafiament secessionista" de Catalunya és inconstitucional, " profundament antidemocràtic " i no té res a veure amb la realitat d'Escòcia. 

Pons explica en la seva missiva que la situació de Catalunya no té res a veure amb la d’Escòcia perquè Catalunya, a diferència d’Escòcia,  formava part de l'antiga Corona d'Aragó i ha estat part d'Espanya des dels seus orígens, i recorda que la Constitució espanyola es fonamenta en la " indissoluble" unitat d’Espanya i que la sobirania nacional recau en el poble espanyol. 

També assenyala que les decisions que afecten el conjunt dels espanyols s'han d'adoptar "per tots els espanyols, i no per una part". 

González Pons assegura que la consulta suposa una "greu amenaça" per a la recuperació econòmica i en concret per la recuperació econòmica de Catalunya i insisteix que la consulta "va en contra de les lleis, divideix els catalans i els allunya d’Europa".