dimecres, 1 d’octubre del 2014

Montoro: "La independència produiria més crisi econòmica"

01/10/2014

PROCÉS

El ministre d'Hisenda admet que Catalunya és una de les comunitats autònomes que més creix


Bernat Vilaró



El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro ens Roba. Foto: EFE


El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha mostrat convençut que una part del moviment sobiranista a Catalunya és degut a la crisi econòmica, segons ha manifestat avui en una entrevista a Onda Cero. El ministre ha subratllat que "la independència provocaria encara més crisi econòmica, especialment a Catalunya però també a Espanya i a Europa".

Per Montoro, el govern català va començar a impulsar el camí cap a l'Estat propi el 2012, un horitzó que, segons ha reiterat, seria un "error" econòmic. Tot i això, ha admès que "fins ara" l'ebullició política catalana no ha tingut una repercussió negativa en la recuperació en qüestions com ara la qualificació del deute. A més, ha reconegut que és una de les comunitats que més creix a l'Estat espanyola.


Montoro també ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'equivoqui de "prioritat" política perquè, al seu parer, s'hauria de centrar només en sortir de la crisi. Segons ha apuntat, el govern català va optar per la via independentista en un moment en què les administracions havien d'assumir retallades de la despesa i hi havia problemes de finançament.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/montoro_la_independencia_produiria_mes_crisi_economica_103475.php