dimecres, 1 d’octubre del 2014

El govern Català reclama que es normalitzi "ràpidament" el servei de l'AVE fins a Figueres

Redacció - 01/10/2014 - 17.43h.

#MarcaEspaña

Adif demana ajuda a l'exèrcit per poder normalitzar l'AVE entre Girona i Figueres

 

Els tècnics d'Adif a la zona on hi ha el pou de compensació de la Devesa, des d'on accedeixen a l'interior del túnel subterrani per xuclar l'aigua que hi ha embassada. (Foto: ACN)


Les vies de l'AVE a la ciutat de Girona continuen inundades tres dies després dels aiguats. El servei, per tant, continua interrumput fins a Figueres i no se sap fins quan. Davant d'aquesta situació, Adif ha decidit demanar ajuda a l'exèrcit per poder restablir el servei del tren d'alta velocitat "com més aviat millor".

La Generalitat s'ha afegit aquest dimecres als ajuntaments de Girona i Figueres per reclamar explicacions a Adif sobre la seguretat de la línia de l'alta velocitat entre les dues ciutats. Un tram d'un quilòmetre del túnel de l'AVE a Girona continua ple d'aigua i el servei tardarà dies a poder-se restablir. El Conseller de Territori, Santi Vila, considera inacceptable la situació: "Hem exigit a Adif que ens doni explicacions, que ens expliqui on ha fallat aquesta obra, que ens expliqui quan preveu poder normalitzar ràpidament el servei".  


En un comunitat conjunt, els ajuntaments de Girona i Figueres diuen que la inundació del tunel evidencia les carències del sistema, i reclamen garanties de seguretat. Asseguren que s'ha deixat els usuaris en un estat d'indefensió i imprevisió impropis d'un Estat modern. Mentrestant, els usuaris del tren d'alta velocitat entre Figueres i Perpinyà continuen fent el trajecte en tren convencional i en autobús.

Causes de la inundació

El que sí se sap és la causa de l'incident. Després de les fortes pluges, l'aigua del riu Güell va créixer, i, enlloc de seguir el seu curs, va entrar directe al túnel d'atac, que és per on la tuneladora va començar a foradar. El túnel d'atac és una mena de pou obert. En aquest punt hi havia un petit mur de contenció, de 20 centímetres de gruix, que l'aigua va tirar a terra. L'aigua va entrar pel pou fins a les vies i va inundar la zona de la Devesa.

Els tècnics d'Adif continuen treballant en aquesta zona per drenar l'aigua que hi ha acumulada a l'interior. Segons va explicar aquest dimarts l'administrador d'infraestructures, a dins del túnel hi va arribar a haver uns 7 metres d'aigua, que s'ha de bombar per fer-la sortir a l'exterior. Aquest dimecres al matí, l'aigua acumulada ja era de la meitat, entre tres i quatre metres. De moment, però, no hi ha cap previsió per saber quan la via tornarà a estar llesta perquè hi circulin els TAV.


http://www.324.cat/noticia/2495534/catalunya/El-govern-reclama-que-es-normalitzi-rapidament-el-servei-de-lAVE-fins-a-Figueres

2 comentaris :

Rosa Mary ha dit...


A sobre aquesta setmana a Girona hi ha un certàmen sobre els trens d'alta velocitat . Alça Manela !! #MarcaEspaña

Anònim ha dit...

No m'agrada aquesta noticie,els companys de Girona que facin inspecció,de quants ,com arriben on es queden i quan foten el camp.Mira si porten armament,o logistica en o palas i bombas d aigua Una COSA ES ANAR DE BONS I ALTRE DE BURRUS. no no m agrada gens scolanus.