dilluns, 6 d’octubre del 2014

Díez: “El nacionalisme és la tribu davant l'individu”

06/10/2014

ESPANYOLISME

La líder d’UPyD insisteix que “perquè una part d'Espanya, del meu país, deixi de formar part del meu país, jo també haig de votar”


Alèxia L. Ferret


Rosa Díez ahir al programa 'Viajando con Chester'


 
La líder d’UPyD, Rosa Díez, ha assegurat al programa ‘Viajando con Chester’ que “el nacionalisme és la tribu davant l'individu, el sentit col·lectiu davant del sentit individual”. Segons Díez, “això és contrari a la democràcia com jo l'entenc, que és dels ciutadans”.

En aquest sentit, la diputada està convençuda que “el nacionalisme al llarg de la història de la humanitat ha estat responsable de totes les guerres. Totes les guerres han començat en la història per la religió o pel nacionalisme, i a vegades per les dues coses juntes”.

“Crec que perquè una part d'Espanya, del meu país, deixi de formar part del meu país, jo també haig de votar”, ha insistit Díez. Després d’escoltar aquestes afirmacions, Risto Mejide, presentador del programa, li ha preguntat “quants fills has tingut? Heu hagut de votar tota la família quan s'han emancipat?”, i l’exsocialista li ha contestat “no, perquè ells s'han emancipat però no han deixat ser part de la meva família. No es poden divorciar de mi”.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/diez_el_nacionalisme_es_la_tribu_davant_l_individu_103588.php