dilluns, 6 d’octubre del 2014

"El nostre país començarà a néixer", el vídeo d'un avi que triomfa a la xarxa

06/10/2014

CONSULTA 9-N

En Quimet, de 90 anys i de Cornellà de Terri, desitja veure la independència: "Si no, que ho vegin els meus néts"


Bernat Vilaró



L'avi Quimet, amb el seu nét



L'avi Quimet va néixer a Cornellà de Terri (Girona) fa 90 anys, i en aquest vídeo, que s'apropa a les 25.000 visites en dues setmanes, repassa tot el que ha viscut a Catalunya, incloses les dècades de silenci i la lluita sorda i constant. Comença parlant de l'època del rei Alfons XIII, "després vam veure com es canviava el rei pel president de la República. Allò va ser una alegria per a molts". 

Sobre la dictadura, explica que ho van passar tan malament que "ens pensàvem que els bons eren l'altre cantó, fins acabada la guerra que aleshores els vam conèixer". "Va venir una època fosca i el que ens va fer més mal va ser que ens van treure el que era nostre, la llengua i la cultura". "Quina sort i quina alegria vam tenir" amb l'arribada de la democràcia, afegeix.


"Però el que està passant ara... ara tornem enrere! Ens tornen a prohibir coses, i ara tenim l’oportunitat entre tots. Per això volem votar. Votarem. Ens en sortirem. El nostre país començarà a néixer i el farem gran. I endavant, que jo ho pugui veure. I si no, que ho vegin els meus néts", conclou l'emotiu vídeo.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/_el_nostre_pais_comencara_a_neixer_i_el_farem_gran_el_video_d_un_avi_de_90_anys_que_triomfa_a_la_x_103589.php