dilluns, 6 d’octubre del 2014

Rajoy: "Ni podem, ni volem, però sobretot no volem autoritzar la consulta"

06/10/2014

CONSULTA 9-N

Nou lapsus del president espanyol, ara en parlar del 9-N


Bernat Vilaró


El president espanyol del partit Ultranacionalista del PP, Mariano Rajoy


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reconegut que hi ha una voluntat política de no permetre la consulta sobiranista del proper 9 de novembre. Davant els diputats del PP va dir que el president de la Generalitat, Artur Mas, "preté que li donem el que no podem fer, ni volem, però sobretot el que no volem: viabilitat legal".

Rajoy, que sempre havia dit que "no vodem" autoritzar la consulta, però sempre afegia que, encara que la volgués permetre, no ho podria fer perquè la llei i la Constitució espanyola no l'hi permeten fer-ho. Així, per primer cop ha reconegut que el veto espanyol al 9-N es deu a voluntats de caràcter polític. Tot i que segurament al president espanyol se li ha escapat el "volem" quan volia dir "...sobretot el que no podem", ha afirmat que la prohibició va més enllà dels marcs legals.


Fins ara Rajoy no havia posat tant èmfasi a la voluntat política que hi ha darrera d'aquest veto, deixant al marge els arguments legals i la Constitució espanyola. Encara que s'hagi embolicat amb un joc de paraules, ha quedat en evidència que l'Estat espanyol vol evitar la consulta per motius polítics, i no per temes legislatius.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/rajoy_ni_podem_ni_volem_pero_sobretot_no_volem_autoritzar_la_consulta_103592.php