divendres, 22 d’agost del 2014

'The Economist': "El cas Pujol perjudicarà Mas, però no enfonsarà l’independentisme"

22/08/2014

CAS PUJOL

El prestigiós setmanari britànic constata que "l’home que va construir l'orgull nacional català, ara l’està minant"


Nerea Rodríguez

Portada de la setmana passada del setmanari 'The Economist'


El prestigiós setmanari britànic ‘The Economist’ ha publicat en la seva edició online un article en referència al cas Pujol, i on assegura que “l'escàndol perjudicarà Artur Mas, però no enfonsarà el separatisme”. En aquest sentit, el setmanari té clar que “una prova del sentiment separatista arribarà l’11 de setembre, diada nacional de Catalunya”.

Segons el text, titulat "Escàndol a Catalunya", el cas Pujol “no és la narrativa que els separatistes catalans esperaven, ja que s'enfronten a una batalla amb el govern de Madrid a través d'una votació sobre la independència prevista al novembre”. Però assenyala que “en comptes d'un debat sobre els conqueridors castellans malignes, la seva causa s'ha vist enfosquida per un escàndol sobre un heroi caigut, Jordi Pujol”.


‘The Economist’ es fa ressò també de la feina de l’Assemblea Nacional Catalana i de la seva presidenta, Carme Forcadell: “En anys anteriors el grup de la senyora Forcadell ha cridat a sortir al carrer per exigir una votació sobre la independència. La protesta d'aquest any pot ser menys impressionant”, i avisa que “els que volen un nou acord amb Espanya, però no els agrada la independència total, poden mantenir-se allunyats”.

L’article també assenyala que “la ira per l'economia, una font de moltes queixes, s'anava esvaint, però l'escàndol Pujol estendrà la desil·lusió. L'home que va construir l'orgull nacional català, ara l’està minant”. A més, recorda que Forcadell insisteix en posar les urnes al carrer encara que el Tribunal Constitucional veti la consulta”.

Finalment, conclou advertint que “les enquestes d'opinió mostren que CiU serà arrossegada per ERC. L'assumpte Pujol farà encara més mal a CDC, i si UDC se separa, la festa del senyor Mas pot ser axafada”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/_the_economist_el_cas_pujol_perjudicara_mas_pero_no_enfonsara_l_independentisme_102529.php