divendres, 22 d’agost del 2014

Andorra reconeixeria Catalunya si s’independitza amb un "procés normal"

22/08/2014

INDEPENDÈNCIA

Maria Rosa Ferrer opina que "Catalunya, igual que Escòcia o qualsevol poble, ha de poder-se manifestar per les urnes"


Nerea Rodríguez



La cònsol major d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer


La cònsol major (alcaldessa) d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer, ha dit avui que “si Catalunya fa un procés normal, igual que nosaltres, seria un Estat més amb el que Andorra es relacionaria", i ha defensat també el dret a decidir dels catalans: “Catalunya, igual que Escòcia o qualsevol poble, ha de poder-se manifestar per les urnes", ha dit amb contundència.

En declaracions als periodistes després d'intervenir en un debat amb alcaldes de territoris de parla catalana en la XLVI Universitat Catalana d'Estiu (UCE), Ferrer ha expressat el seu convenciment que la confessió de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que ha tingut comptes sense regularitzar a l'estranger no perjudicarà el Principat.


Alhora, ha dit que Andorra està fent "grans esforços" per complir els requisits que fixen les autoritats financeres internacionals. A més, ha destacat que Andorra ja no és paradís fiscal, que compleix amb la llei i amb els convenis internacionals que regulen el sector bancari, i que el cas Pujol no és excepcional en el sentit que, quan es reclama que un banc doni una informació concreta sobre un dels seus clients a una autoritat que així ho sol·licita, es fa en el marc d'una comissió rogatòria.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/andorra_reconeixeria_catalunya_si_s_independitza_amb_un_proces_normal_102538.php