divendres, 22 d’agost del 2014

Jordi Pujol compareixerà al Parlament

22/08/2014

CAS PUJOL

L’expresident ha arribat a "la convicció personal" que ha de rendir comptes davant la societat catalana, segons ‘El País’

 

Nerea Rodríguez


Jordi Pujol a Queralbs


L’expresident Jordi Pujol compareixerà finalment al Parlament per donar explicacions dels diners que ha tingut durant 34 anys amagats a Andorra. Segons publica avui el diari ‘El País’, l’expresident ha arribat a “la convicció personal” que ha de rendir comptes, de forma extensa, davant la societat catalana.

Pujol ha pres aquesta decisió, després de setmanes de meditar-ho, com a conseqüència de les pressions que els partits catalans han fet per tal que l’expresident s’expliqués i, en especial, per la insistència del seu propi partit, Convergència Democràtica de Catalunya.

Segons va confirmar aquest dimecres Josep Rull, secretari d’organització de CDC, el coordinador de règim intern i comunicació del partit, Francesc Xavier Sánchez, es va reunir dimarts amb Jordi Pujol a Queralbs, on estiueja l'expresident, i li va demanar comparèixer al Parlament el setembre.

Segons les fonts consultades pel diari, l’expresident està disposat a donar una “resposta de fons” als diputats del Parlament. A més, un altre dels motius que l’han portat a prendre aquesta decisió és la seva defensa de les institucions d’autogovern.