divendres, 22 d’agost del 2014

Arqué: "Que sigui l’Estat espanyol si s’oposa a la consulta qui vingui i ens tregui les urnes"

22/08/2014

CONSULTA - REFERENDUM

La portaveu de l’ ICEC afirma que si, Espanya retira les urnes, "serà el seu problema justificar al món quin problema tenen amb la democràcia"


Nerea Rodríguez


Anna Arqué, portaveu de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC).




La portaveu de l’International Comission of European Citiziens, Anna Arqué, té molt clar què cal fer el 9 de novembre si el Tribunal Constitucional veta la consulta: “La prova per demostrar que estem preparats per ser un Estat independent és que trenquem amb l’autonomisme i posen les urnes el 9N. No ens hem de fer un autoboicot abans d’hora. En tot cas, que sigui l’Estat espanyol si s’hi oposa que vingui i ens tregui les urnes. Llavors serà el seu problema justificar al món quin problema tenen amb la democràcia”.

En una entrevista al diari ‘El Punt Avui’, Arqué, que va ser responsable de la Comissió de Comunicació d’Internacional de les conultes populars del 2009, 2010 i 2011, assegura que abans d’aquestes consultes “no és que la gent no fos independentista, sinó que no es verbalitzava. I després
de les consultes es va verbalitzar la majoria social a favor de la independència i això va permetre que es passés a una majoria parlamentària”.

Preguntada pe quina rellevància te la internacionalització del procés català, la portaveu de l’ICEC respon: “És important posar el conflicte català sobre les taules de les seccions de política. Però un cop ja s’ha fet això, ha arribat un moment on el quid de la qüestió internacionalment és que ens creiem que som una nació, actuem com a tal i posem les urnes”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/arque_que_sigui_l_estat_espanyol_si_s_oposa_a_la_consulta_qui_vingui_i_ens_tregui_les_102534.php