dilluns, 4 d’agost del 2014

Reforç policial per evitar espionatge a Artur Mas

04/08/2014

ESPIONATGE

L'augment de la tensió política ha fet extremar les precaucions en l'entorn del president


Xavier Lladó


El president de la Generalitat, Artur Mas, a l'acte central del Dia de les Esquadres. FOTO: @govern


Els Mossos d'Esquadra han reforçat un equip de seguretat que té el president de la Generalitat, Artur Mas, per evitar espionatge en el seu entorn de membres de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, CNI, detectius privats o periodistes, que tractessin d'accedir a informació de la seva vida privada o de reunions delicades que després poguessin utilitzar per comprometre'l, segons informa la cadena Ser.

Des del mes de juny s'han incorporat noves persones en aquest grup, que com que són nous, no
estan cremats per l'entorn i els és més fàcil passar desapercebuts. S'encarreguen de detectar seguiments i contravigilàncies en l'entorn del president. Això té lloc en moment en què la tensió política augmenta entre Catalunya i Espanya pel procés sobiranista.

Els escortes habituals habituals de Mas s'encarreguen de contrarestar qualsevol amenaça a la seva seguretat, especialment possibles agressions físiques. Però aquest altre grup té una missió més política. Si els mossos detecten aquestes persones tenen diferents objectius: d'entrada avisar la seguretat del president de la Generalitat que hi són, i així, si ho creuen oportú, canvien de ruta o de plans.I després poden identificar aquestes persones o bé, seguir-les per saber on van o per fotografiar els cotxes amb què es mouen, i verificar qui són, a quin cos pertanyen. Detectar-los no és fàcil. Actuen amb molta discreció, especialment els agents del CNI i de la Guàrdia Civil, que tenen autèntics especialistes en aquests seguiments.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/reforc_policial_per_evitar_espionatge_a_artur_mas_102220.php