dimarts, 5 d’agost del 2014

Podemos trenca PP i PSOE i Catalunya és més independentista que mai

Dilluns, 4 d'agost de 2014 19:05 h

El CIS demostra la davallada dels dos grans partits espanyols i revela que ningú confia en Rajoy, per primer cop ERC supera a CiU en unes eleccions espanyoles


El PP i el PSOE naveguen a la deriva, la llarga llista de casos de corrupció i les polítiques de la casta provoquen que tots dos partits perdin suport electoral a marxes forçades. El més perjudicat és el PSOE que amb la seva crisi titànica es dirigeix a la caiguda lliure. Podemos s’enfila fins a arribar a tercera força i IU-ICV i UPyD en pateixen les conseqüències. Segons el CIS, ERC és l’única força que no perd vots a la cambra baixa i fins i tot supera a CIU. L’enquesta també assenyala que una gran majoria no té “cap confiança” en el president d’Espanya Mariano Rajoy i una enorme insatisfacció amb la gestió del seu govern. Estem doncs davant la Catalunya més independentista de la democràcia. 









La crisi dels grans partits espanyols ja és aquí

El PP perd 1,9% punts en intenció de vot en comparació l'abril passat, fins al 30%, tot i que amplia la seva diferència respecte del PSOE, que veu com el suport dels electors cau 5,4 punts, fins al 21,2% i com Podemos s'enfila amb força com a tercera força, amb el 15,3% i a 5,9 punts respecte la formació socialista, segons el baròmetre del CIS del juliol.

ERC supera CiU amb el 3,3%, vuit dècimes més que a l'abril, mentre que els convergents perden una dècima -2,9%-. ICV, integrada dins Izquierda Unida, baixa al 8,2% del juliol i UPyD, que perd tres dècimes, fins al 5,9%.

Ciutadans obtindria el 0,9% dels suports al parlament espanyol. El portaveu d’ERC, Alfred Bosch, és
considerat el segon portaveu més ben valorat, per sota de la portaveu de Geroa Bai, Uxue Barcos. Rosa Díez, líder d’UPyD els precedeix.

L'enquesta es va dur a terme durant els primers nou dies de juliol, quan el PSOE encara no havia materialitzat al relleu al capdavant de la secretaria general; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol no havia confessat que tenia diners sense declarar a l'estranger ni els presidents de la Generalitat i del govern espanyol, Artur Mas i Mariano Rajoy, no s'havien reunit.



Ningú confia en Rajoy



L’enquesta del CIS assenyala que un 61,4% no tenen "cap confiança" amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Sobre la gestió de govern, el 67% creu que és "dolenta o molt dolenta" i la de l'oposició s'enfila fins al 70,4%.