divendres, 1 d’agost del 2014

Rajoy: "El procés català és il·legal, negatiu, perjudicial i empobreix a Catalunya i la resta d’Espanya"

01/08/2014

CONSULTA

El president espanyol fa balanç de l’any abans de les vacances i preguntat per si està més tranquil després de la reunió amb Mas assegura: "Ho he estat sempre"


Nerea Rodríguez



Rajoy


El president espanyol, Mariano Rajoy, s’ha tornat a mostrar avui immòbil en relació a la consulta que la societat catalana reclama per tal de poder decidir sobre el futur de Catalunya: “El president del govern té l’obligació de complir la llei, i la consulta és il·legal”, i ha afegit: “El procés català és il·legal, dolent, negatiu, perjudicial i empobreix a Catalunya i la resta d’Espanya. Juga amb una cosa que només pot decidir el conjunt dels espanyols”.

Així ho ha dit el president espanyol durant la roda de premsa posterior al darrer consell de ministres abans de les vacances, on ha fet balanç polític i econòmic de l’any. Sobre la reunió que va mantenir dimecres amb el president català, Artur Mas, Rajoy ha explicat que “va ser una conversa educada i
respectuosa”, i ha afirmat que “li vaig recordar la meva posició. Ho tinc molt clar i la meva posició compta amb el suport de moltes forces polítiques, com el PSOE”.

En aquesta línia, ha asseverat: “Li vaig dir: Llei sí, però diàleg també”. Sobre el 9 de novembre, dia fixa’t per celebrar la consulta, el president espanyol ha dit que no sap què passarà aquest dia, “només sé que Mas ha dit que no farà res que sigui il·legal, i això seria una decisió molt bona. Espero que sigui això el que es produeixi.”

En relació al document que el president català li va entregar amb peticions de diversos àmbits, Rajoy ha afirmat que “l’estem estudiant i atendrem les demanes en la mesura que les possiblitats pressupostàries ens ho permetin”. Preguntat per si està més tranquil després de reunir-se amb Mas, el president espanyol ha respost: “Tranquil ho he estat sempre”.

"El relleu monàrquic s’ha fet d’una manera democràticament impecable"

Alhora, Rajoy ha assegurat que “l’economia espanyola ja ha entrat plenament en fase de recuperació”, i ha afegit que “és una de les que més creix de l’eurozona”. “La recuperació econòmica és ferma: ha arribat per quedar-se”, ha sentenciat.

Finalment, ha volgut expressar de nou el seu agraïment al rei Joan Carles I i ha destacat que “el relleu a la corona espanyola s’ha desenvolupat d’una manera democràticament impecable. El procés s’ha dut a terme amb tranquil·litat i amb normalitat institucional quasi desconegudes en la nostra història”.

" Quan es donin compte ja ens haurem independitzat "

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/rajoy_el_proces_catala_es_il_legal_negatiu_perjudicial_i_empobreix_a_catalunya_i_la_resta_d_821_102181.php