divendres, 1 d’agost del 2014

Conesa: "Si l'Estat no ens autoritza la consulta, la farem tolerada"

01/08/2014

La futura portaveu de CDC assegura que "per a mi és positiu que existeixi un diàleg obert entre ambdós presidents. El diàleg sempre és positiu"

 

Josep Maria Vallès (Tot Sant Cugat)



Mercè Conesa, la nova portaveu de CDC - Artur Ribera



Entrevista a Mercè Conesa, futura portaveu de CDC i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès.

Tot indica que un cop aprovada la llei de consultes, el tribunal la tombarà i no es podrà fer. Com ho arreglem això?

Ens dotarem d'una legislació especifica per poder dur a terme aquesta consulta. Avui aquest projecte té una força política que l'avala, que és la majoria del Parlament català, té també una força social, que és la majoria de la ciutadania de Catalunya. La consulta té un principi democràtic que també l'avala i un principi legal que també l'avala. Creiem que hem de poder defensar aquesta consulta el 9 de novembre i, per tant, si l'Estat no la vol autoritzar, que sigui una consulta tolerada, que això també és perfectament possible.


Com pot afectar la confessió de Jordi Pujol al procés que està vivint Catalunya?
Nosaltres hem de fer que no afecti perquè creiem precisament que aquest és un moment únic en què Catalunya s'ha vist prou valenta de parlar de tu a tu amb l'Estat espanyol, on els catalans i catalanes han vist diàriament els greuges que patim per la manca de desinversió i per l'incompliment dels diferents acords per part del govern espanyol i, per tant, nosaltres no creiem que el malaurat fet del cas Pujol hagi d'afectar en el procés pel dret a decidir.

La reunió de Mas amb Rajoy conclou sense sorpresa: no a la consulta.
Per a mi és positiu que existeixi un diàleg obert entre ambdós presidents. El diàleg sempre és positiu, s'ha de poder parlar sempre. Però les posicions han de quedar ben clares. El president Mas va poder presentar un total de 23 temes concrets que afecten la quotidianitat i el dia a dia de la ciutadania de Catalunya; perquè no només ens preocupa la reivindicació del dret a decidir en ple segle XXI, que és la base democràtica en qualsevol estat de dret, sinó que reivindiquem també que la paràlisi del govern Rajoy està afectant el dia a dia dels drets socials dels catalans. I per això jo crec que és bo que hi hagi un diàleg obert. I és bo que el president Mas hagi posat altres temes damunt de la taula. I és bo que hàgim exposat també quines són les nostres línies vermelles de les quals no ens mourem. I sobre la consulta ens mantenim ferms que la volem celebrar dins un marc legal el 9 de novembre.

Que Convergència Democràtica de Catalunya ha iniciat la seva refundació vol dir que ha iniciat una neteja i regeneració integral?
Tenim clar que hem de fer foc nou, fa 40 anys que es va crear CDC, i sense cap mena de dubte tenim una gran oportunitat per refundar un partit per passar d'un autonomisme a un sobiranisme. Avui volem parlar amb Espanya de tu a tu i, per tant, volem refundar el partit i recuperar el missatge social que sempre ha tingut CDC i que entenem que ara és més necessari que mai. Hem de posar al centre del debat polític la importància dels drets socials dels ciutadans i ciutadanes perquè és una qüestió que ens preocupa molt. Les estructures socials estan canviant d'una manera molt ràpida i, per tant, hem de ser capaços d'incidir en les necessitats socials del moment i poder aportar aquelles mesures que puguin permetre donar-li sortides. La refundació també passa per una regeneració política donant pas a noves generacions que estan en aquest moment perfectament preparades i en sintonia amb la ciutadania per comandar el partit.

Podeu llegir l'entrevista sencera al Tot Sant Cugat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/conesa_si_l_estat_no_ens_autoritza_la_consulta_la_farem_tolerada_102170.php