El primer ministre britànic defensa la decisió de convocar el referèndum a Escòcia: “el poble escocès va votat per l'SNP, i havia de tenir el referèndum que volien".
Rajoy ho té cru. El primer ministre britànic, David Cameron, en
un discurs al sopar de la patronal CBI a Glasgow, ha defensat la decisió
de permetre la celebració d'un referèndum. "Quina era la decisió
correcta? Respectar la gent d'Escòcia i garantir la voluntat del seu
govern electe, o oposar-m'hi? Vaig prendre la decisió de que com que el
poble escocès havia votat per l'SNP, havia de tenir el referèndum que
volien", ha dit el líder conservador. Cameron ha admès aquest dijous que
no dóna "res per fet" en el referèndum d'Escòcia tot i que confia en
una victòria del 'no' i ha defensat els beneficis econòmics del Regne
Unit, i ha avisat que la independència és un camí "cap al desconegut",
segons informa l’ACN.
Rajoy ja no és a temps ni de prendre apunts
David Cameron ha assegurat que està "segur" que si hagués pres "una altra decisió" davant del repte independentista escocès hagués promogut encara més la causa per un estat escocès. "Si hagués dit 'no podeu fer aquest referèndum, és un tema de Westminster', hagués fet la feina d'Alex Salmond molt més fàcil", ha explicat davant dels principals empresaris escocesos.
Amb una consulta acordada també es pot fer campanya de la por
Cameron ha centrat el seu discurs en els avantatges econòmics de mantenir Escòcia dins del Regne Unit, i ha avisat dels riscos de la independència, especialment pel que fa a la política monetària. "La tria és clara: quedar-nos junts, mantenir la certesa d'una unió monetària pel Regne Unit, o caminar cap al desconegut, amb un home sense pla per la moneda escocesa", ha assegurat el primer ministre britànic.
Els suposats beneficis de la unitat
David Cameron ha recordat que la unió entre Anglaterra i Escòcia, l'any 1707 es va fer "per les oportunitats econòmiques" i va suposar "la millor fusió de la història". El primer ministre ha indicat que els beneficis de formar part del Regne Unit són quatre: l'oportunitat de formar part d'un gran mercat "amb 60 milions de persones i gairebé cinc milions d'empreses", la "certesa" que aporta "l'estabilitat" britànica, la "solidaritat" entre les diverses nacions que formen les illes, especialment a nivell financer i de rescat de les grans entitats bancàries, i la importància de formar part d'un mercat tan gran que permet exportar arreu.
La tercera via damunt la taula
"Junts, només tenim tres setmanes per defensar l'argument econòmic, per parlar d'alguns dels grans avantatges de la nostra unió: l'oportunitat, la certesa, la solidaritat i l'escala. I com tot això es posaria en risc si Escòcia segueix Alex Salmond cap al gran desconegut", ha alertat Cameron.
http://www.directe.cat/noticia/364778/cameron-deixa-en-evidencia-rajoy-davant-el-mon
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada