divendres, 29 d’agost del 2014

El Sí, a punt de guanyar a Escòcia

29/08/2014

ESCÒCIA

L'últim sondeig situa els favorables a la independència a només sis punts del 'Better Together', amb un 11% d'indecisos

 

Bernat Vilaró


Alex Salmond, primer ministre escocès

L'última enquesta publicada a Escòcia sobre el referèndum per la independència del proper 18 de setembre situa els favorables al Sí (41,6%) a només sis punts dels contraris a la separació respecte el Regne Unit (47,6%), segons publica avui el 'Scottish Daily Mail'.
L'enquesta del 'Scottish Daily Mail'


Els independentistes escocesos han retallat notablement la diferència respecte els partidaris del 'Better Together', ja que a principis d'agost la distància era de 13 punts percentuals. Segons l'enquesta, feta sobre una mostra de 1.001 votants majors de 16 anys, la xifra d'indecisos és del 10,8%, i tot indica que el cantó cap a on es decantin decidirà el resultat final del referèndum.

El 'Scottish Daily Mail' diu que la campanya del 'Better Together' ha estat "desastrosa", i destaca que 'Yes Scotland' -la campanya independentista- veu els resultats d'aquesta última enquesta en clau "encoratjadora".

L'efecte del segon debat

D'altra banda, l'enquesta també indica que, després del segon debat sobre la independència (amb victòria d'Alex Salmond, líder del Yes Scotland, segons un sondeig publicat l'endemà pel 'The Guardian'), un 24,6% s'ha decantat cap al Sí, per només un 12,7% que ho ha fet cap al No. La gran majoria, el 62,7%, assegura que aquest debat no va afectar la seva inclinació de vot.