dimecres, 9 de juliol del 2014

Soria torna a la càrrega contra TV3

09/07/2014

COMUNICACIÓ - TV3

El ministre d'Indústria justifica l'obligació de tancar un múltiplex a Catalunya perquè se n'"infrautiltiza" l'espai radioelèctric


Bernat Vilaró


L'Ultradretà del PP J.M.Soria


El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, torna a la càrrega contra TV3. Ha justificat avui des del Senat l'obligació que té la Generalitat de tancar un dels tres múltiplexs de TDT de què disposa, dels quals dos són operats per TVC i el tercer pel Grupo Godó, amb la finalitat de cedir espai al 4G, tal com reclama la normativa europea.

Soria no té cap problema perquè Catalunya fos l'únic territori amb tres múltiplexs, segons explica el propi titular d'Indústria, però li "sembla malament la infrautilització" de l'espai radioelèctric que es produeix a Catalunya, un fet que considera "preocupant".

Retrets amb el senador Alturo (CiU)


El ministre ha respòs una pregunta del senador de CiU Ramon Alturo, que reiterava que l'obligació a la Generalitat de tancar un múltiplex implica renunciar a l'alta definició i a la reciprocitat amb les Illes Balears i el País Valencià. Segons el senador convergent, això desequilibra en favor del castellà el mapa de cadenes que es poden veure a Catalunya. Per Alturo, "el que passa és que darrere d'una decisió tècnica s'hi amaga una decisió política que pretén torpedinar la llengua i la cultura de Catalunya".

Al seu torn, Soria ha assegurat que la situació de TV3 i la llengua "no depèn en absolut" del seu Ministeri sinó que ha de ser la Generalitat de Catalunya qui decideixi. Així, segons el titular d'Indústria, els operadors ja han pagat al govern espanyol 1.200 milions d'euros per ocupar l'espai 4G que ha d'alliberar el tercer múltiplex, diners que el govern espanyol va destinar l'any passat a "eixugar part del dèficit públic", tal i com ha conclòs Soria.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/soria_torna_a_la_carrega_contra_tv3_101723.php