dimecres, 9 de juliol del 2014

Roben el bust del general Moragues a Sort

09/07/2014

CATALUNYA

Cada Onze de Setembre s'hi fa l'ofrena floral perquè és recordat com un dels defensors més importants de la causa catalana a la Guerra de successió


Alèxia L. Ferret


Roben el bust del general Moragues a Sort - @jaumeclotet


Uns desconeguts han robat matinada el bust del general Josep Moragues que estava situat a l'accés de la plaça Major de Sort, al carrar Comtes del Pallars. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per mirar d'esclarir els fets i de moment apunten que es tracta d'un robatori amb força.

El bust de Moragues fa anys que presidia aquest espai de la capital del Pallars. Cada Onze de
Setembre s'hi fa l'ofrena floral. Moragues va ser executat i decapitat després de la caiguda de Barcelona i el seu cap va ser exhibit en una gàbia de ferro al Portal de Mar.

El general és recordat com un dels més importants defensors de la causa catalana a la Guerra de successió. Això fa que molts l'hagin considerat com a heroi i màrtir de Catalunya. Encara avui, és un símbol de catalanitat per a molta gent.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/roben_el_bust_del_general_moragues_a_sort_101721.php


1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

I ara a llegir una mica . Esborro la meva opinió particular donada la aclaració . Pero es molta casualitat que digui que l'unic testimoni sigui l'amo del bar i donin aquesta per bona .
I massa pressa la policica en desmentir ho.......