dimecres, 9 de juliol del 2014

Juncker i Catalunya: "Jo respectaré l'elecció que es faci"

09/07/2014

PARLAMENT EUROPEU

El futur president de la Comissió Europea adverteix Terricabras que "un no esdevé membre de la UE enviant una carta"

Alèxia L. Ferret
Jean-Claude Juncker
El conservador luxemburguès Jean-Claude Juncker, i futur president de la Comissió Europea, ha assegurat aquest matí que "respectaré l'elecció que es faci” a Catalunya. Juncker, però ha avisat que “no vull entrar en un debat que concerneix en primer lloc als directament afectats abans que a Europa", i ha afegit que té "un gran respecte per les expressions democràtiques dels territoris europeus".

El líder del partit Popular Social Cristià ha volgut eludir pronunciar-se sobre com reaccionarien les institucions europees davant una possible independència d'Escòcia o Catalunya i ha dit que
“la qüestió catalana és alguna cosa que ha de resoldre Espanya i no la UE”, en resposta a la pregunta que li ha fet l’eurodiputat d’ERC, Josep Maria Terricabras.

Després d'escoltar la seva resposta, Terricabras li ha repreguntat si "respectar l'elecció vol dir que s'acceptarà en les institucions europees l'elecció que facin els ciutadans lliurement, pacíficament i democràticament". I l'ex primer ministre de Luxemburg s'ha limitat a preguntar-li que "un no es converteix en membre de la UE mitjançant l'enviament d'una carta".

Juncker no s’ha volgut mullar gaire sobre el tema, ja que espera aconseguir la setmana que ve ‘llum verda’ del Parlament Europeu per convertir-se en president de la Comissió Europea.