dimecres, 9 de juliol del 2014

Òmnium: "En un país normal és normal portar-se bé amb els veïns"

09/07/2014

INDEPENDÈNCIA

Nou vídeo de la campanya 'Un país normal'


Bernat Vilaró



Nou vídeo d'Òmnium: 'És normal portar-se bé amb els veïns'



Òmnium Cultural ha publicat avui un nou vídeo de la campanya 'Un país normal', que fa pedagogia sobre el dret a decidir i reclama poder votar el 9-N. El nou espot se centra en les relacions amb els països veïns d'Estats que han esdevingut sobirans després d'un procés d'independència.

En aquest vídeo de Què és normal en un país normal? s'explica, per exemple, que la relació entre Txèquia i Eslovàquia, ara al 2014, "és millor que mai després de separar-se de forma
completament pacífica, el 1991". El vídeo, titulat En un país normal és normal portar-se bé amb els veïns, informa que Rick Zednik, funfador del diari The Slovak Spectator, va publicar un article on afirmava que "alguns podrien dir que les relacions són així de bones malgrat la separació. Jo sostinc que són bones a causa de la divisió" entre Txèquia i Eslovàquia.

El vídeo, de poc menys de dos minuts de durada, també recull que Noruega es va independitzar de Suècia a través de les urnes, i conclou que "portar-se bé amb els veïns és ben normal en els països normals, com ho pot arribar a ser entre Catalunya i Espanya, on no només serem veïns, sinó que seguirem sent germans, pares, avis, tiets, cosins, amics". "Perquè en democràcia podem decidir canviar el país, però mai els llaços que ens uneixen amb les persones que estimem", sentencia la veu en off.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/Omnium_en_un_pais_normal_es_normal_portar-se_be_amb_els_veins_101726.php