dimecres, 9 de juliol del 2014

PNB: "Otegi no és ETA"

09/07/2014

EUSKADI

El president del partit, Andoni Ortuzar, diu que el líder abertzale "hauria d'estar al carrer"


Bernat Vilaró


El president del PNV, Andoni Ortuzar


El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha afirmat avui que el Tribunal Constitucional (TC) hauria d'atendre el recurs d'empara presentat pel líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, ja que "hauria d'estar al carrer" pel cas Bateragune, perquè s'ha demostrat que "Otegi no era ETA".

Ortuzar ha fet aquestes declaracions en un esmorzar organitzat al Fòrum Europa de Madrid, i ha plantejat que "dels molts excessos" comesos al passat, el més gran va ser la teoria que "tot era
ETA". El president del PNBha afegit que ETA "ja cometia bastantes barbaritats i causava prou dolor" com per estendre-ho al món polític, i que a Otegi se'l va processar per fer política.

El dirigent nacionalista ha titllat d'"àrbitre casolà" el TC, i s'ha posicionat en contra de la condemna de sis anys i mig de presó per a Otegi per intentar reconstruir Batasuna a través del grup polític Bateragune (punt de trobada en euskera).

"Immobilisme" del govern espanyol

A més, Ortuzas ha criticat l'"immobilisme" amb el que actua el govern espanyol davant l'"oportunitat històrica" que representa el final d'ETA. De fet, el president del PNB ha instat l'executiu de Mariano Rajoy, al PP i al PSOE a plantejar una política d'Estat per a la pau i la convivència en la qual es compti amb el govern i els partits d'Euskadi.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/pnv_otegi_no_es_eta_101730.php