Margallo ha exigit una rectificació a James Costos i aquest ha fet una piulada interpretativa, en una mostra clara que no és poden posar parets al camp, en aquest cas a la democràcia del dret a decidir
L'astut ambaixador dels Estats Units a Madrid, James Costos, ha respost a les ingerències de la diplomàcia espanyola amb una piulada interpretativa a través del seu compte de Twitter. Les manifestacions que han indignat Madrid les va oferir aquest dilluns en un esmorzar informatiu a Madrid respecte a la independència de Catalunya, quan ha apuntat que el seu govern i els empresaris nord-americans a l'Estat estan atents al que passa a Catalunya i al procés sobiranista, i ha afegit que si Catalunya s'acaba independitzant les empreses nord-americanes "s'hauran d'adaptar" a la nova situació”. Unes declaracions inapel·lables i clares, que no poden agradar, però són un realisme total.
La tradició diplomàtica espanyola consisteix en pressionar per falsejar la realitat, moltes diplomàcies estrangeres recorden l’intent de mentida massiva sobre els atemptats de l’11-M
En el cas català, no és la primera vegada que representants de tercers països han de fer marxa enrere respecte a declaracions suposadament neutrals respecte al procés català. El 16 de setembre del 2013 -i després que el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, cridés a consulta els dos ambaixadors a Madrid- els governs de Letònia i Lituània van haver d'emetre cartes afirmant també que s'havia malinterpretat les declaracions que els seus primers ministres havien fet a l'ACN donant suport al dret d'autodeterminació i al reconeixement d'una possible Catalunya independent. Són rectificacions sense cap valor i que a més tenen un efecte contrari i de simpatia cap al procés obert a Catalunya cap a la independència.
Les empreses s’adapten a les realitats, la pela és la pela també pels americans
Preguntat sobre el punt de vista del govern dels Estats Units i de les empreses nord-americanes respecte a Catalunya, Costos ha apuntat aquest dimarts que aquesta és una "questió interna" de l'Estat, però ha volgut afegir que els Estats Units, l'ambaixada i la comunitat empresrial americana a l'Estat està "molt interessada i observant curosament el que està passant".
Rajoy va intentar mobilitzar Obama contra la independència de Catalunya i va fracassar estrepitosament
El passat mes de gener el president dels Estats Units, Barack Obama, ja es va negar a atendre la petició que li va fer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de fer una declaració contra la independència de Catalunya.
Obama a favor de la democràcia i del referèndum escocès, com no estarà a favor del català
En una roda de premsa conjunta durant la visita oficial que Rajoy va fer als EUA, Obama va evitar també respondre una pregunta sobre la independència de Catalunya. En canvi, en referència a Escòcia, al juny, sí que es va mostrar partidari d'una Gran Bretanya "forta, unida i eficaç", però va avalar el dret a decidir del poble escocès.
http://directe.cat/356610
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada