dimecres, 2 de juliol del 2014

Junqueras: “l’estat espanyol acabarà afluixant si som ferms”

Dimecres, 2 de juliol de 2014 09:40 h


"Si l’estat espanyol es nega a parlar i dialogar un cop siguem independents no es repartirà el deute.Si no vol repartir actius tampoc repartirà els passius”, ha afirmat el president d’ERC






En una entrevista a “Els matins de Catalunya Ràdio”, el president d'ERC ha deixat clar que no especula sobre escenaris alternatius i que el referèndum és irrenunciable i s’ha de fer tot el possible per posar les urnes al carrer el 9-N. 

Junqueras ha afirmat que si som ferms l’estat acabarà afluixant i ha alertat que si afluixem l’estat no tindrà cap incentiu per acceptar la voluntat dels catalans. Preguntat per l’escenari de després de guanyar el sí a la independència, Junqueras ha recordat que qui té capacitat per incidir sobre el govern espanyol són els mercats i que si el poder financer i els seus mitjans com el Financial Times, que amb una editorial va propiciar el canvi de la constitució en 24 hores. 


En aquest sentit, Junqueras ha assegurat que els tenidors del deute voldran cobrar i ja s’ocuparan que
el govern espanyol reaccioni, perquè si l’estat espanyol es nega a parlar i dialogar, no es repartirà el deute.

El referèndum és l’únic escenari que contempla ERC

“Com que jo estic enamorat de la democràcia no em plantejo fer-li el salt al meu estimat referèndum”, ha insistit Junqueras. Preguntat sobre un escenari de plebiscitàries i un acord pre o post electoral, Junqueras ha dit que qualssevol acord, en qualssevol àmbit passa per complir amb els compromisos i el primer és un referèndum 9-N. Junqueras ha insistit que l’únic escenari que contempla és el referèndum.


http://www.directe.cat/noticia/356634/junqueras-lestat-espanyol-acabara-afluixant-si-som-ferms