dimecres, 2 de juliol del 2014

La FAES vaticina un esclat de violència a Catalunya

Dimecres, 2 de juliol de 2014 11:35 h

Segon López de la Serna el procés és revolucionari, està blindat, és irreversible i no es pot aturar només amb actes jurídics, pel que cal un procés paral•lel que porti el procés català a una via morta



És el diagnòstic de la primera conferència del campus FAES i el “desafiament secessionista”, a càrrec de López de la Serna, portaveu de la Comissió Constitucional del Congrés.

Segons el ponent el procés no es pot aturar, “no hi ha cap possibilitat d’aturar-lo amb un pacte fiscal, ni s’ha d’esperar que Duran i Lleida arregli l’assumpte perquè la cúpula de CDC no domina el procés”. 

 L’escenari que s’espera és que el president Mas convocarà la consulta amb la llei de consultes catalana, que el govern espanyol l'enviarà al TC, i després de la manifestació de l’Onze de setembre Mas la
desconvocarà per convocar unes eleccions plebiscitàries que seran el 2015. Fins que aquestes no arribin, “el seny català és molt important” perquè qualssevol espurna pot fer saltar la violència en una societat sotmesa a una pressió que genera radicalitat política i, a més, Barcelona "concentra el moviment antisistema més potent d’Europa" i la conseqüència serà que “la burgesia catalana s’espantarà dels vents que han sembrat ells mateixos”.


 Arribats aquí serà el moment de dur a terme un procés paral·lel que porti el procés català a una via morta, ha dit el ponent, que ha insistit que el que no es pot produir de cap manera és la secessió de territoris a Espanya. López de la Serna ha vaticinat també que ERC guanyarà les plebiscitàries del 2015 i farà una DUI, pel que el govern espanyol haurà d’aplicar la constitució i això s’ha d’explicar a Espanya i fora.

El ponent ha defensat que cal posar en marxa un procés paral·lel al català que ara és incipient. “Catalunya ha de ser un assumpte d’Estat per a les institucions, els partits, els sindicats, la societat civil i les empreses espanyoles” i cal explicar als espanyols que si Catalunya aconsegueix la independència, espanya sortirà de l’euro i això seria una gran catàstrofe, per això cal que tots els agents socials tinguin en l’agenda política Catalunya i han de tenir “sensibilitat” vers la llengua i la importància de Catalunya a la història d’Espanya.

López De la Serna ha fet una aposta en el sentit que un cop fracassat el procés caldrà articular un nou esquema polític lluny de les autonomies, que són una dinàmica esgotada, i l’estratègia passa per que Catalunya sigui co-protagonista del futur d’Espanya, en la línia del “projecte Cambó”.


http://directe.cat/356651