divendres, 11 de juliol del 2014

El Col·legi d'Advocats, contra el ministre Fernández Díaz

11/07/2014

POLITICA

Denuncia la Llei de Seguretat Ciutadana aprovada avui al Congrés i diu que "és pròpia d'estat totalitaris"


Xavier Lladó





El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha carregat avui amb duresa contra la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana, impulsada pel ministre de l'Interior, el català Jorge Fernández Díaz, aprovada avui al Congrés de Diputats. En un comunicat difós per l'entitat, assegura que "és un greu retrocés per a la democràcia i els drets fonamentals de les persones", i que és una llei "pròpia d'estats totalitaris" que ens retorna "als temps preconstitucionals" i la considera "inadmissible".

Aquesta llei estableix sancions econòmiques elevades a les persones que la infringeixin, restringeix el dret de manifestació i protegeix els cossos policials, i ha estat criticada en reiterades ocasions per diverses formacions polítiques.

El Col·legi argumenta que "la violència al carrer per part de grups minoritaris (en aprofitar-se de
concentracions i/o manifestacions legals de la ciutadania) no justifica ni legitima cap reforma legislativa que tendeixi a reduir els drets constitucionals d'associació, de reunió, d'expressió, de presumpció d'innocència, de dret a l'honor que tenen tots els ciutadans. Això comporta que la ciutadania es converteix en víctima no només dels atacs dels grups violents que danyen béns i drets de les persones, sinó també de les reformes legislatives que retallen drets i endureixen més el codi penal, que ja preveu penes greus per a les actituds violentes i els atacs als cossos i forces de seguretat".

L'ICAB critica "que els agents de la policia puguin retenir durant sis hores un ciutadà sense necessitat de presentar càrrecs contra ell" i denuncia que "les infraccions administratives tenen conseqüències sancionadores molt importants", amb multes "exagerades" de fins a 600.000 €.

El Col·legi assegura que continuarà denunciant les qüestions de la normativa que veu "inconstitucionals" i "demana enèrgicament la retirada immediata d'aquesta llei".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/el_col_legi_d_advocats_contra_el_ministre_fernandez_diaz_101781.php