divendres, 11 de juliol del 2014

Alfred Bosch serà l’alcaldable d’ERC per Barcelona

Divendres  11.07.2014  21:42

El 55% dels votants han optat per Bosch  




Alfred Bosch



Per més de cent vots de diferència, Alfred Bosch ha guanyat les primàries d’ERC. El diputat al congrés espanyol ha obtingut 654 vots, mentre que Amorós n’ha aconseguit 532. Malgrat que uns dos mil cinc-cents electors --militants, simpatitzants i amics del partit (que hauran de pagar tres euros)-- podien prendre la decisió, només 1.189 militants han votat. Amb la retirada de Jordi Portabella, l'home fort d'ERC a Barcelona d'aquests últims quinze anys, els participants en la cursa per la candidatura republicana de les eleccions municipals del maig del 2015 van acabar essent Oriol Amorós, diputat al parlament, i Alfred Bosch, diputat al congrés espanyol. Amorós es presenta com el candidat que coneix la ciutat pam a pam. Bosch, com la renovació i de la 'junquerització'. Tanmateix, Junqueras ha deixat molt clar des del primer dia que no es pronunciava a favor de cap dels dos candidats i que restava neutral en aquesta disputa. 

Dotze hores i onze urnes

Onze urnes --una a cada districte, tret de Sant Martí, on n'hi haurà dues-- i tres mil paperetes seran a disposició dels electors entre les nou del matí i les nou del vespre. Un cop tancades les urnes, es farà l'escrutini i s'anunciaran els resultats. La proclamació del candidat es farà demà: la federació d'ERC de Barcelona farà un congrés per definir l'estratègia d'ara endavant fins a les eleccions municipals.
Tots dos candidats han tancat la campanya de les primàries fent crides a la participació i a la unitat sigui quin sigui el resultat. Els primers dis, Bosch i Amorós van convidar el contrincant a anar segon de sengles llistes. Tots dos van refusar la proposta i han arribat fins al final en una campanya intensa i amb debats cara a cara prou vius.



Oriol Amorós i Alfred Bosch.



Propostes
Els candidats van fer els actes centrals de campanya diumenge. Al Teatre Principal de Barcelona, Alfred Bosch va assegurar que en un moment excepcional era important de tenir present què podien fer junts. Va dir que calia 'deixar de banda el jo i començar pel nosaltres', perquè 'el coneixement sumat sempre serà més que l'individual'. També va defensar una 'capital de la república catalana lliure i justa' i va proposar de 'cosir les dues Barcelones i evitar les dues velocitats'. A l'acte, amb dos-cents assistents, hi va intervenir Josep Maria Reniu, Enric Marín, Ester Capella, Albert Castellanos, Agustí Alcoberro i Oriol Illa.

Oriol Amorós va proposar de fer una suma dels partits i moviments d'esquerres de Barcelona abans de les municipals del 2015, amb ERC com a pal de paller. Va dir que si guanyava les primàries impulsaria el procés 'Sumem Barcelona', per a agrupar totes les esquerres favorables al dret de decidir i del sí-sí, però també amb dirigents veïnals, sindicals i participants del tercer sector. Amorós creu que el candidat a batlle d'ERC 's'ha d'estar els 365 dies l'any a Barcelona' i que Alfred Bosch hauria de continuar essent la 'veu catalana a Madrid'.