dimarts, 17 de juny del 2014

Suspès un debat sobre Catalunya a Brussel·les: Diplocat hi veu "la mà del govern espanyol"

17/06/2014

CONSULTA

Viver i Pi-Sunyer havia de parlar sobre l’encaix d’una Catalunya independent a la UE, però el CEPS desconvoca l’acte amb menys de 24 hores d’antelació


Nerea Rodríguez



El president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer


Aquest matí s’havia de celebrar a Brussel·les un debat sobre el procés sobiranista català, però ha estat suspès a última hora. El think-tank més influent de Brussel·les, el Center of European Policy Studies (CEPS), hi havia convidat el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, però amb menys de 24 hores d’antelació ha decidit desconvocar l’acte.

Fons del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) veuen darrera d’aquesta suspensió “la mà” del
govern espanyol. En concret la del ministre de l’exterior, el popular José Manuel García-Margallo, tot i que el CEPS ha negat que aquestes pressions s’hagin produït.

El debat, titulat “Dins o fora? Catalunya i la UE”, versava sobre l’encaix d’una Catalunya independent a la Unió Europea, i ja s’hi havien apuntat una seixantena de persones, entre ells diplomàtics, representants d’ambaixades a Brussel·les, funcionaris, lobbistes, etc. La suspensió del debat va arribar a les 11 del matí d’ahir, malgrat que l’acte feia dues setmanes que estava convocat.

El principal argument donat pel CEPS sobre la suspensió és que “no hem pogut trobar un segon ponent que accepti rebatre les tesis de Pi-Sunyer i el CATN i garanteixi un debat més equilibrat”. Des del Diplocat manifesten que “no és creïble que un centre d'estudis tan professional i seriós com el CEPS vulgui fer aquests canvis d'última hora”.

A més, recorden que “el programa estava totalment tancat amb aquest format la setmana passada i aquest dilluns al matí han decidit cancel·lar-lo perquè no els semblava bé”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/suspes_un_debat_sobre_catalunya_a_brussel_les_diplocat_hi_veu_la_ma_del_govern_espanyol_101318.php