dimarts, 17 de juny del 2014

El Vaticà no fa cas de les pressions del PP per imposar el relleu de Sistach

17/06/2014

VATICÀ

Cañizares era l’aposta de Fernández Díaz, però Roma opta per una posició de no ingerència en el procés català


Nerea Rodríguez


El ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz


El Vaticà ha decidit no fer cas de les pressions del PP per tal d’imposar el relleu de l’arquebisbe de Barcelona, actualment Lluís Martínez Sistach. D’aquesta manera, el PP i el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, catòlic devot, han fracassat en l’intent que el conservador Antonio Cañizares rellevi Sistach, segons publica avui el diari ‘Ara’.

“El seu objectiu és col·locar un arquebisbe de Barcelona que sigui de la seva corda”, ha expressat a
l’Ara una font coneixedora de l’Església catalana i que ha compartit actes al Vaticà amb Fernández Díaz. “És el ministre catòlic i català del govern del PP. Ha pressionat per portar a Barcelona el cardenal valencià Antonio Cañizares, que és molt amic seu”, exposa una altra font pròxima als bisbes catalans.

La relació entre els dos és tan estreta que cada vegada que Cañizares viatja a la capital catalana -un fet que es produeix sovint- s’allotja a casa del ministre de l’Interior. Els periodistes Joan Serra i Jesús Bastante destaquen que l’estratègia de Fernández Díaz passava per col·locar el seu amic Cañizares a Barcelona, com un contrapès a la majoria favorable al dret a decidir que hi ha al capdavant de l’Església catalana.

El ministre popular opina que la tria del purpurat valencià seria interpretat com un gest del Vaticà en contra del procés sobiranista ara que s’acosta el 9 de novembre. De fet, els moviments del PP ja han causat inquietud en diversos sectors eclesiàstics i catòlics, que han manifestat obertament els seus recels a un perfil de candidat que no s’ajustés al dret a decidir.

El diari assegura que aquesta petició, feta per canals informals, no ha arribat a bon port, ja que el Vaticà no vol influir en el procés català i opten per una posició de no ingerència. Tot sembla indicar, però, que la designació del nou arquebisbe no es produirà fins després de la consulta.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/el_vatica_no_fa_cas_de_les_pressions_del_pp_per_imposar_el_relleu_de_sistach_101315.php