dimarts, 17 de juny del 2014

Junqueras: "Tenim un país que es mou i ho fa perquè no es resigna"

17/06/2014

INDEPENDÈNCIA

El líder d’ERC assegura que "Catalunya, reduïda a la submissió més absoluta, no ha deixat de lluitar contra les imposicions arbitràries i la injustícia social"


Nerea Rodríguez


Oriol Junqueras




L’historiador i líder d’ERC, Oriol Junqueras, assegura que “tenim un país que es mou i ho fa perquè no es resigna, perquè vol un futur digne i perquè no està disposat a doblegar-se davant d’aquells que fan i desfan a conveniència d’uns interessos inconfessables”. Així ho manifesta en la presentació del llibre “300 anys de lluita. 1714 – 2014” (Albertí Editor), dels dissenyadors gràfics i escriptors Ròmul Brotons i Elisenda Albertí, que recull les grans mobilitzacions que han tingut lloc a Barcelona en els darrers tres-cents anys.

En el text, Junqueras explica que “aquell mateix país que havia instituït períodes de pau i mètodes per
facilitar els acords, sovint s’ha vist forçat a plantar cara, fins al punt culminant de l’heroica resistència de 1714”. D’aleshores ençà, destaca, “Catalunya, reduïda a la submissió més absoluta, no ha deixat de lluitar contra les imposicions arbitràries i la injustícia social i Barcelona, per motius demogràfics, econòmics i polítics, n’ha estat capdavantera”.

El líder d’ERC assenyala també que “el desig de llibertat ha mogut la ciutadania barcelonina a prendre el protagonisme innombrables vegades, cada cop que el país s’ha vist amenaçat, agredit o assetjat per poderosos enemics. És l’actitud vital de la Barcelona republicana, obrera, burgesa, antimilitarista, catalanista o anàrquica, diversa en definitiva, permanentment enfrontada a la visió uniformista d’un poder central incapaç de dialogar i respectar les diferències”.

Segons Junqueras, una de les grans virtuts d’aquest país és “expressar les seves inquietuds i els seus anhels de manera pacífica però decidida”, i recorda que Catalunya està “immersa en un moment apassionant, davant d’una oportunitat històrica, amb la voluntat de reeixir conjuntament, com un sol poble, sense tenir en compte d’on venim, sinó cap a on volen anar i què volem ser”.

Finalment, conclou assegurant que “la llibertat no té fronteres. La llibertat és poder exercir tots els drets responsablement i regir-se com a país, amb la voluntat de viure i conviure junts i en harmonia amb tots els altres pobles del món”. “Així entenem la llibertat els catalans”, sentencia.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/junqueras_tenim_un_pais_que_es_mou_i_ho_fa_perque_no_es_resigna_101325.php