divendres, 13 de juny del 2014

Muriel Casals recorda al Papa que la unió de Catalunya amb Espanya va ser "forçosa"

13/06/2014

CATALÀ

La presidenta d’Òmnium Cultural celebra que el Consell d'Estat hagi desautoritzat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert perquè “és una victòria per a nosaltres i una derrota per l’altre costat donada per un dels seus”


Alèxia L. Ferret


La presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals



La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha volgut contestar al Papa Francesc per les declaracions que ha fet en una entrevista sobre si el preocupa el conflicte entre Catalunya i Espanya, “tota divisió em preocupa”. Casals li ha replicat que Catalunya porta “300 anys d’unitat forçosa per una derrota militar”.

En declaracions a RAC1, també ha celebrat que el Consell d'Estat hagi desautoritzat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, perquè ha trobat "notables mancances" en el
projecte de Reial Decret que ha impulsat. “És una victòria per a nosaltres i una derrota per l’altre costat donada per un dels seus”.

Per a Casals la manifestació de demà, 14 de juny, que convoca Som Escola per defensar l’escola en català, servirà per ensenyar a tothom que “la societat catalana està al costat dels professionals de l’ensenyament que estan fent esforços i passant per moments difícils”.

“Bauzá entén el diàleg com una debilitat”

El docent Jaume Sastre, en vaga de fam per exigir al Govern del PP que negociï amb els docents sobre la imposició del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i en defensa de l'educació pública, de qualitat i en català, ha assegurat que el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, té el mateix problema que Mariano Rajoy perquè “entén el diàleg com una debilitat”. Sastre també ha confirmat que no cap membre del Govern balear s’ha posat en contacte amb ell.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/muriel_casals_recorda_al_papa_que_la_unio_de_catalunya_amb_espanya_va_ser_forcosa_101253.php