divendres, 13 de juny del 2014

Mas: "Espanya ens frena i ens resta"

13/06/2014

DÈFICIT FISCAL

El president de la Generalitat reitera que el procés sobiranista "segueix endavant" i reclama "eines normals" per acabar amb el dèficit fiscal


Nerea Rodríguez


El president de la Generalitat, Artur Mas


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat avui les dades del dèficit fiscal de Catalunya presentades ahir pel conseller Andreu Mas-Colell, ja que mostren que es manté al voltant del 8% del PIB. Per ell, “Espanya ens frena i ens resta”, motiu pel qual ha reclamat “disposar, d’una vegada, d’eines normals” per acabar amb l’excessiu dèficit fiscal català.

En la XXV Trobada Empresarial al Pirineu, que té lloc a La Seu d’Urgell, el president ha criticat que Catalunya rep recursos "molt per
sota" de la seva proporció de població a tot Espanya, el que situa el territori català en una situació complicada perquè li resta capacitats i possibilitats. "Mai hem negat la solidaritat, però ha de tenir una proporció digerible per a tots, inclosa Catalunya", ha insistit davant d'un auditori empresarial i d'autoritats locals ple.

A més, ha assegurat que el projecte sobiranista "segueix endavant" de forma "pacífica i democràtica" i ha expressat el seu desig que "en algun moment" hi hagi una entesa amb el Govern espanyol "per fer les coses tan bé com es pugui i en benefici de tots". Alhora ha reconegut que està "preocupat i esperançat" davant aquest procés i ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als empresaris, subratllant que l'objectiu de Catalunya és seguir formant part d'Europa i de la zona euro.

Els empresaris catalans, optimistes

D’altra banda, els empresaris catalans presents a la trobada es mostren optimistes en relació a l’economia. Segons publica el diari ‘VIAempresa’, el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, reconeix que la recuperació és una realitat: “La gent està disposada a gastar més, ja notem la recuperació econòmica”, i afegeix que “ja es veu que hi ha més alegria al consum”.

L’empresari Ramon Roca, president de l’Associació Trobada Empresarial al Pirineu, es pronuncia es un sentit similar: "La crisi econòmica ha tocat fons'' i emplaça els empresaris que estiguin preparats “per un procés de recuperació que no serà accelerat”, de cara al futur immediat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/mas_espanya_ens_frena_i_ens_resta_101254.php