diumenge, 22 de juny del 2014

Mas es referma: "Nosaltres mantenim el nostre rumb"

22/06/2014

CONSULTA

El president de la Generalitat considera que "com a moviment de radicalitat democràtica, el procés català pot ser també un moviment regeneracionista de tot Espanya"


Nerea Rodríguez



El president de la Generalitat, Artur Mas



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha refermat avui la seva voluntat de consultar al poble català sobre el futur de Catalunya, i ho fa fet també en referència als nous monarques espanyols: “Independentment del que facin ells, nosaltres mantenim el nostre rumb. Si ajuden a mantenir el rumb, millor, i si decideixen no fer-ho, com el govern espanyol, seguirem el nostre camí”.

En una entrevista al programa ‘El Suplement’, de Catalunya Ràdio, el president català ha recordat que “Felip VI és el cap d'Estat i a
Catalunya hi ha una majoria de gent que ha deixat de confiar en aquest Estat. No s'hi pot fer front només dient el que diu la Constitució”.

A més, Mas ha assegurat que “com a moviment de radicalitat democràtica, el procés català pot ser també un moviment regeneracionista de tot Espanya”. En relació a la coneguda com a ‘tercera via’, s’ha queixat que “és el que hem intentat des de fa 100 anys, cada cop semblava que ho podríem resoldre i la realitat tossuda ha demostrat que no ha estat possible”.

I ha insistit: “Cada cop que hi ha hagut un pacte amb l'Estat espanyol hi ha hagut un incompliment. Què estem disposats a confiar-li a partir d'ara?” També ha explicat que si arribés una oferta de l’Estat espanyol, “hem de seure, analitzar l'oferta i pactar l'estratègia fins al 9-N, sempre amb l'objectiu que la ciutadania voti a les urnes. La meva opció és votar també l'oferta de l'Estat”.

Sobre la consulta del proper 9 de novembre, el president de la Generalitat ha assenyalat que “li hem de posar molt difícil a l'Estat perquè no se la pugui carregar jurídicament. Tot i això, sempre ho podrà fer recorrent el decret de convocatòria al TC, que el pot suspendre durant cinc mesos. Hi ha una probabilitat total que la convoqui i molt alta que es faci”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/mas_es_referma_independentment_del_que_facin_els_reis_nosaltres_mantenim_el_nostre_rumb_101417.php