diumenge, 22 de juny del 2014

"Al novembre puc estar a la presó o a l’exili", paraules de Mas segons 'La Razón'

22/06/2014

INDEPENDÈNCIA

Felip VI es va dirigir al president en català, i Mas va respondre amb un simple "senyor, li desitjo sort"


Nerea Rodríguez



Els nous reis espanyols saludant a Artur Mas
 El diari ‘La Razón’ assegura en un article en la seva edició en paper d’avui que el 19 de juny, dia de la proclamació de Felip VI com a nou rei espanyol, l’exdiputada del PSC Ana Balletbó va convidar el president de la Generalitat, Artur Mas, a les jornades que tots els anys organizat a S’Agaró. “Quan són?”, li va preguntar Mas. “Al novembre, president”, va respondre Balletbó. “Compta amb mi, si no estic a la presó o a l’exili”, va sentenciar el president català.

L’article, signat per la periodista Pilar Ferrer, també fa referència a la petita conversa que Mas i Felip VI van mantenir el dia de la proclamació. Segons
aquest diari, el nou monarca va agrair en català a Mas la seva presència, i el president català va respondre amb un simple “senyor, li desitjo sort”. En canvi, amb qui va parlar més Felip VI és amb el líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, amb qui va comentar alguns aspectes de la decoració del Congrés.

Ferrer destaca que també la reina Letizia va parlar en català amb alguns polítics catalans, com Duran o Sánchez-Llibre. El diari opina que a CiU “les postures continuen dividides”. Duran opina que “complicada feina té el rei per davant per exercir la seva funció moderadora, convèncer al Govern que remi en la direcció necessària per calmar el conflicte català”.

En canvi, ‘La Razón’ té clar que “Mas es mostra inflexible”. El president català i els nous monarques espanyols es tornaran a trobar, però, aquest mateix dijous. En aquesta ocasió serà a Girona, en l’entrega de premis de la Fundació Príncep de Girona.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/_al_novembre_puc_estar_a_la_preso_o_a_l_exili_paraules_de_mas_segons_la_razon_101416.php