diumenge, 22 de juny del 2014

ERC, ICV-EUiA,CUP i SI criden a sortir al carrer per la república i l'autodeterminació

Diumenge  22.06.2014  06:00

La manifestació, a les 11.30 a Barcelona, porta per lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix'







Una trentena d'organitzacions polítiques, sindicals i socials han convocat per a aquest matí una marxa ciutadana a Barcelona contra la proclamació del nou rei espanyol, Felipe VI, i en defensa del dret de decidir del poble català. Amb el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix', la manifestació surt de la plaça de la Universitat a les 11.30 per exigir el dret d'autodeterminació i denunciar 'l'esgotament del règim del 78'. Entre els partits convocants, hi ha ERC, ICV, EUiA i la CUP. 

Els portaveus de la plataforma organitzadora, Rosa Cañadell i Carles Riera, destaquen la
'reivindicació de la igualtat entre homes i dones' i l'exigència de 'sobirania' com a eixos troncals del discurs de la marxa. Recorden que Juan Carlos va ser designat pel dictador Francisco Franco i que això és una mostra de la 'continuïtat del règim'. 'No volem aquest règim', sentencien.




Diuen que 'la monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca' i defensen el dret d'autodeterminació dels catalans per decidir 'el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món'. Cañadell, com a portaveu de les organitzacions, animava fa uns dies la ciutadania a 'passar pàgina trencant' amb el model actual i avançar cap a 'una societat democràtica i de la gent'.

Consideren que 'cap pacte podrà substituir mai el dret d'autodeterminació del poble català', i per tant, que l'única via possible és 'obeir la voluntat popular' dels catalans.

Les organitzacions convocants són: són Intersindical-CSC, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), Ara o Mai, Catalunya diu prou, Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Treballadors per la Independència (sectorial laboral de l'Assemblea Nacional Catalana), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Joves d'Esquerra Verda (JEV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), CIEMEN, Arran, Endavant, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Coordinadora Sindical Obrera (COS), CADCI, Procés Constituent, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Sobirania i Progrés, Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC) i la Fundació Francesc Macià.